istraga u tijeku

AZTN pokrenuo postupak protiv Fragaria Neretve: Nametali su nepoštene trgovačke prakse?

03.10.2019 u 11:36

Bionic
Reading

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u četvrtak je objavila da je pokrenula upravni postupak protiv otkupljivača lubenica Fragaria Neretva iz Opuzena radi utvrđivanja iskorištavanja značajne pregovaračke snage nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

Agencija će, kako se navodi u priopćenju objavljenom na AZTN-ovim mrežnim stranicama, u upravnom postupku "ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju poslovnih odnosa otkupljivača Fragaria Neretva s njegovim dobavljačima lubenica".

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je AZTN obvezan u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku, navodi se u objavi, uz napomenu kako zbog zaštite poslovnih tajni, AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Iz Agencije najavljuju i da će odluku kojom okončavaju pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.