#SHEdrivesalambo

Žene za volanom super SUV-a Lamborghini Urus S: Od Dubaija do Ras Al Khaimaha u 400 km

05.03.2024 u 13:42

Bionic
Reading

Ovaj je Lambo pokretan twin-turbo V8 motorom s povećanom snagom na 666 KS, uz poboljšani omjer težine i snage od 3,3 kg/KS. Lamborghini ubrzava od 0-100 km/h za 3,5 s uz najveću brzinu od 305 km/h

#SHEdrivesalambo je stigao na Bliski istok, a vozila ga grupa žena angažiranih na putovanju od Dubaija do Ras Al Khaimaha. Lamborghini Urus S, najprodavaniji Super SUV ženama u regiji, doveo je gošće do vožnje preko 400 km, prolaska najvišeg vrha u UAE i boravka u zaštićenom području pustinje Al Wadi. Zavojite ceste, uzbudljive off-road avanture, zadivljujuće panorame i duboko poniranje u marku oblikovali su ovo iskustvo.

Program Ad Personam

Dvodnevno druženje gostima je ponudilo istraživanje brenda u 360 stupnjeva. Sesije uvida započele su radionicom o Lamborghinijevom naprednom razmišljanju, načelima razbijanja stereotipa i kako se suočava s evolucijom i gleda u budućnost.

Sesija Centro Stilea, Lamborghinijevog odjela za dizajn, istraživala je jednu od tema zbog kojih je marka poznata diljem svijeta: gotovo beskonačne mogućnosti personalizacije boja i ukrasa putem programa Ad Personam.

Putovanje je započelo vožnjom iz grada Dubaija, krenuvši na istok spektakularnom rutom do Jebel Jaisa gdje su gosti večerali u Puro 1484, najvišem restoranu u UAE. Nazvan prema svojoj visini iznad razine mora - 1484 metra - restoran se može pohvaliti veličanstvenim, panoramskim pogledom na najviši vrh UAE, Jebel Jais, i njegove izvanzemaljske krajolike među planinama Hajar. Posljednjih 100 km rute nastavilo se u pustinji Al Wadi u terenskoj vožnji, a gosti su bili smješteni u rezervatu prirode od 1235 hektara gdje se uživalo u tipičnoj arapskoj večeri u srcu pustinje.

#SHEdrivesalambo: proslava posvećena ženama (2023.) Izvor: Promo fotografije / Autor: Lamborghini

Super SUV od 666 KS

Urus S, glavni protagonist događaja, kažu svi prisutni, savršeno je odgovarao onima koji biraju najčišću sublimaciju performansi, luksuza i svestranosti u Super SUV-u. Pokretan twin-turbo V8 motorom s povećanom snagom na 666 KS, donosi poboljšani omjer težine i snage od 3,3 kg/KS. Lamborghini za Urus S navodi sljedeće vrijednosti potrošnje goriva i emisija; potrošnja goriva kombinirano: 14,1 l/100 km (WLTP); kombinirana emisija CO₂: 320 g/km (WLTP).

Urus S ubrzava od 0-100 km/h za 3,5 sekunde uz najveću brzinu od 305 km/h. Karakteriziran sofisticiranim poboljšanjima dizajna koja zagovaraju njegov sportski, ali luksuzni životni stil, Urus S Super SUV ističe se u svakom okruženju. Značajno povećanje opcija u pogledu boja, presvlaka, kotača, stilskih paketa i posebnih detalja omogućuje prilagodbu u cijelom spektru, od skromnog stila do maksimalnog sportskog stila.

  • +14
#SHEdrivesalambo i super SUV Lamborghini Urus S Izvor: Promo fotografije / Autor: Lamborghini

Projekt #SHEdrivesalambo pokrenut je 2023. u Americi, šireći se na druga tržišta diljem svijeta s ciljem progovaranja o porukama Automobili Lamborghinija o raznolikosti, jednakosti i uključenosti.

Paolo Sartori, regionalni voditelj, Automobili Lamborghini Bliski istok i Afrika, je rekao: 'Bilo je fantastično pozdraviti goste s Bliskog istoka na ovom događaju, dajući im priliku da voze Urus S i saznaju više o Lamborghiniju i kako radimo na podizanju naš brend među širom publikom kako bismo izbjegli uobičajene stereotipe.'