Potpuna sigurnost vožnje u zimskim uvjetima uz Croatia osiguranje

Vožnja zimi čak šest puta opasnija od vožnje ljeti!

16.02.2018 u 12:30

Bionic
Reading

Pravovremenom pripremom automobila za zimu i pridržavanjem osnovnih pravila vožnje, bezbrižno putovanje i siguran dolazak na odredište mogući su i u najtežim zimskim uvjetima

Premda smo kalendarski duboko zakoračili u zimu, tek smo nedavno doživjeli sve čari i izazove koje donose bijele pahulje. U zimskim se mjesecima uvjeti na cesti mogu promijeniti u nekoliko minuta pri čemu ceste postaju zametene snijegom, ili ih pak prekrije poledica, pa postanu opasno skliske. Da je zima najopasnije razdoblje za vozače govori i statistika prema kojoj je broj prometnih nesreća čak šest puta veći zimi nego ljeti. Međutim, pravovremenom pripremom automobila za zimu i pridržavanjem osnovnih pravila vožnje, bezbrižno putovanje i siguran dolazak na odredište mogući su i u najtežim zimskim uvjetima. Pri tome, prometni stručnjaci napominju kako dobra priprema automobila za zimu doista nije samo priprema automobila za snijeg i poledicu.

Znači li odlazak vulkanizeru i bezbrižnu zimu?

Novi set zimskih guma svakako će povećati sigurnost vožnje u zimskim uvjetima. Da je to potrebno napraviti govori i činjenica da su u dvije trećine slučajeva uzroci prometnih nesreća koje se dogode zimi, izravno ili neizravno, loše gume na automobilu. Stoga su redovna kontrola guma i obvezan posjet vulkanizeru osnovni preduvjet sigurnosti svih sudionika u prometu.

Bez obzira na to, sudjelovanje u prometu uvijek podrazumijeva preuzimanje određenih rizika. Neki od najčešćih uzroka nesreća nisu uvijek očiti. Iskusniji vozači intuitivno su svjesni opasnosti, pa stoga u većem postotku koriste usluge osiguranja vozila i putnika. Iako mnogi misle da su razlike minimalne, danas police osiguranja nude sve više pogodnosti, a razlike između njih sve su veće.

Da sigurnosti u prometu nikad nije dosta, znaju i u Croatia osiguranju, a vozači koji su svjesni višestrukih prometnih rizika, na koje često nije moguće utjecati, odabiru kasko osiguranje automobila kao opciju koja nudi najbolji omjer sigurnosti, ulaganja i personalizacije police.

 

Croatia autokasko za maksimalnu sigurnost

Nudimo tri rješenja kojima možete zaštiti Vaše vozilo. Prvo opcija je puno kasko osiguranje koje savjetujemo osiguranicima za potpunu bezbrižnost u vožnji. Djelomično kasko osiguranje je drugo rješenje za zaštitu vozila namijenjeno osiguranicima koji su skloni sami birati rizike od kojih žele osigurati svoje vozilo. Rizici se odnose na osiguranje od tuče, sudara sa životinjama, provale, loma stakla, i druge, a ugovaraju se na polici obaveznog osiguranja vozila. Treća mogućnost zaštite namijenjena je ljubiteljima putovanja koji na put kreću vlastitim vozilom jer uz putno zdravstveno mogu ugovoriti kasko AutoPut, osiguranje koje na području Hrvatske i Sustava zelene karte pokriva rizik od prometne nesreće, krađe vozila, pada predmeta na auto, požara, udara groma, tuče, oluje i snježne lavine.

Uz policu obaveznog i punog kasko osiguranja, osiguranik na raspolaganju ima i opciju kombinacije Vuče, osiguranje koje pokriva troškove vuče i prijevoza automobila do najbliže radionice ili do mjesta prebivališta osiguranika.

Svoje osiguranje možete ugovoriti već danas putem internetske stranice www.crosig.hr, a više informacija doznajte besplatnim pozivom na broj 0800 1884.