AUTOMOBIL IKONA

Toyota Corolla: Priča o legendi na kotačima u dvanaest generacija

24.05.2024 u 15:13

Bionic
Reading

S više od 50 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, Corolla je dokaz da dosljednost i kvaliteta uvijek pronalaze put do kupaca

Kada pomislite na pouzdan automobil koji je uvijek tu za vas, jedna od prvih asocijacija je Toyota Corolla. Ovaj model je postao simbol kvalitete, izdržljivosti i inovacija. Kroz desetljeća, Toyota Corolla nije samo postala najprodavaniji automobil na svijetu, već je i redefinirala što znači biti automobil za mase.

Krenimo na putovanje kroz povijest ovog legendarnog modela i otkrijmo zašto je Corolla tako važna za Toyota brand.

Sve je počelo davne 1966. godine kada je Toyota lansirala prvu generaciju Corolle. U vrijeme kada su kompaktni automobili postajali sve popularniji, Corolla je odmah privukla pažnju svojim atraktivnim dizajnom, pouzdanim performansama i pristupačnom cijenom. S motorom od 1,1 litara i snage od 60 konjskih snaga, prva Corolla bila je pravo osvježenje na tržištu.

Već s drugom generacijom, koja je predstavljena 1970. godine, Corolla je počela učvršćivati svoju poziciju na tržištu. Poboljšanja u dizajnu, veća udobnost i bolja sigurnost privukli su još više kupaca. Toyota je nastavila s inovacijama, a Corolla je postala sinonim za pouzdanost i dugovječnost.

Osamdesetih godina, s petom generacijom, Corolla je doživjela pravu revoluciju. Uvođenjem prednjeg pogona, Toyota je pokazala spremnost da ide u korak s vremenom i tehnologijom.

Corolla je postala još ekonomičnija, praktičnija i popularnija. Ovaj model je također bio prekretnica u dizajnu, donoseći moderniji i aerodinamičniji izgled.

U devedesetima, Corolla je nastavila svoju globalnu dominaciju. Sedma generacija, predstavljena 1991. godine, donijela je još više tehnologije, sigurnosnih značajki i udobnosti.

Osma generacija, lansirana 1995. godine, bila je toliko popularna da je prodana u milijunima primjeraka diljem svijeta.

Ulaskom u novo tisućljeće, Corolla je nastavila evoluirati. Deseta generacija, predstavljena 2006. godine, donijela je još bolju ekonomičnost, sofisticiraniji dizajn i napredne tehnologije poput navigacijskih sustava i Bluetooth povezivosti.

Danas, s dvanaestom generacijom, Toyota Corolla je potpuno prilagođena modernom dobu. Uvođenje hibridne verzije pokazuje Toyotinu predanost održivosti i ekološkoj odgovornosti. S elegantnim dizajnom, naprednim sigurnosnim sustavima i najnovijom tehnologijom, Corolla je spremna za budućnost.

Toyota Corolla nije samo automobil, ona predstavlja samu srž Toyota brenda. Kroz desetljeća, Corolla je pomogla Toyoti da postane globalni lider u automobilskoj industriji. Ovaj model simbolizira sve što Toyota predstavlja: inovacije, pouzdanost, kvalitetu i pristupačnost.

S više od 50 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, Corolla je dokaz da dosljednost i kvaliteta uvijek pronalaze put do kupaca.

Trenutno se u Toyota salonima čak tri modela Toyote Corolle nalaze na posebnoj ponudi. Corolla Sedan po cijeni od 20.689 eura uz Toyota financiranje, Corolla TS Hybrid po cijeni od 28.785 eura i Corolla Hatchback Hybrid po cijeni od 27.866 eura. Sve ponude uključuju Relax program koji osigurava do 10 godina jamstva.

Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

sve osim nogometa