kad šef testirA

Šef VW-a Diess se odvezao električnim ID.3 na godišnji u Italiju; posljednje provjere prije početka isporuka u rujnu

10.08.2020 u 08:00

Bionic
Reading

Još u lipnju je VW svojim zaposlenicima predao na testiranje 150 primjeraka ID.3, u sklopu završnih stres-testiranja prije same isporuke kupcima u rujnu

Predsjednik upravnog odbora Volkswagen Grupe Herbert Diess pohvalio se osobno na svom Linkedin profilu kako se odvezao s potpuno električnim VW ID.3 Pro Performance na godišnji odmor u Italiju. Ovo je dio posljednjih provjera uoči početka isporuka ovog modela u Europi, od kojeg VW Grupa mnogo očekuje.

Herbert Diess nije jedini iz Volkswagena koji je angažiran na ovom projektu, jer je u lipnju VW svojim zaposlenicima predao na testiranje 150 primjeraka ID.3, u sklopu završnih stres-testiranja prije same isporuke kupcima u rujnu.

Volkswagenov šef je rekao kako osobno želi intenzivno testirati ID.3 tijekom svog godišnjeg odmora, a istog dana je njegov automobil s registarskim oznakama Wolfsburga opažen na jezeru Garda u Italiji.

Diess je u svojoj objavi napisao. ' Odlazak na odmor s električnim automobilom - nije moguće? Dobro! Ja i moja kćer Caro pokupili smo vozilo iz pop-up trgovine ID.3 u Münchenu za ljetni odmor u Italiji.

Jako sam uzbuđen, turneja je službeno testna vožnja. Znači: Šef sam testira. Rečeno mi je da zbog toga neke kolege iz Volkswagen putničkih automobila činim nervoznim kad osobno dva tjedna intenzivno testiram vozilo. Ja osobno sam vrlo opušten: tim oko Thomasa Ulbricha obavio je dobar posao, ID.3 je ostavio vrlo dobar dojam u svim testnim vožnjama i dobio je izvrsne ocjene. Ovo će biti super!

Podaci mog putovanja bilježe se i procjenjuju. To pomaže u konačnici isporučiti kupcima najbolje moguće vozilo. Naravno, podijelit ću s vama detaljno izvješće o iskustvu na LinkedInu. Vidjet ću i koliko je spremna infrastruktura za punjenje.

Dakle, idemo! Električno na odmor!'

Model ID.3 Pro Performance opremljen je baterijom snage 58 kWh (neto energetski sadržaj baterije), snaga električnog motora je 150 kW (204 KS) s pogonom na stražnjima kotačima i 125 kW DC-punjenjem. Potrošnja struje ovog ID.3 modela je 16,9-15,4 kWh/100 km (WLTP), a kombinirana emisija CO₂ je, naravno, 0 g/km.

Očekuje se da će VW početi isporučivati ID.3 u narednim mjesecima, a njemački proizvođač automobila naznačio je da bi ove godine mogli isporučiti između 60.000 i 70.000 novih električnih vozila.

Ranije, krajem srpnja i novi šef marke Volkswagen Ralf Brandstätter je za svoje prvo putovanje električnim ID.3 odabrao njihovu 320 kilometara udaljenu tvornicu u njemačkom gradu Zwickauu.

Tamo se upoznao sa stanjem preobrazbe ove tvornice u postrojenje za proizvodnju potpuno električnih automobila i proizvodnju ID obitelji modela. Proizvodnja u Zwickauu već se iduće godine treba u potpunosti povećati do 330.000 e-automobila godišnje.

I Ralf Brandstätter osobno je iskoristio ovu priliku za probnu vožnju s novim ID.3, a s njim u automobilu je bio i Thomas Ulbrich, član uprave VW-a za električnu mobilnost.