personalizacija

Porsche 911 s otiskom vašeg palca; Ovakav model zasigurno nitko na svijetu nema!

Porsche 911 s otiskom vašeg palca posve je jedinstven

Porsche 911 s otiskom vašeg palca posve je jedinstven

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

'Individualnost je vrlo bitna za Porscheove kupce. A nijedan dizajn ne može biti osobniji od vašeg otiska ', tako razmišljaju u Porscheu

Da ljudska mašta nema granica svjedoči i posebna usluga koja je omogućena vlasnicima novog modela Porsche 911 u pogledu personalizacije njihovog automobila.

Naime, uz pomoć inovativnog postupka izravnog ispisa koji je razvio Porsche, sada je moguće ispisati grafičke elemente najviše kvalitete na obojanim dijelovima karoserije vozila. Prije svega, kupci novog Porschea 911 mogu imati prednju haubu individualiziranu s dizajnom temeljenim na vlastitom otisku prsta. U srednjoročnom razdoblju mogući su daljnji dizajni specifični za kupca. Nismo saznali da li se ovo odnosi i na neke druge Porscheove modele.

Ovako izgleda prednja hauba vaše 911-ice

Ovako izgleda prednja hauba vaše 911-ice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Poželite li ikada svoju novu 911-icu dodatno personalizirati obratiti ćete se savjetnicima odjela Porsche Exclusive Manufaktur u njemačkom Zuffenhausenu. Oni prate kupca u osobnom dijalogu - od predaje otiska prsta do završetka vozila.

'Individualnost je vrlo bitna za Porscheove kupce. A nijedan dizajn ne može biti osobniji od vašeg otiska ', kaže Alexander Fabig, šef odjela za prilagodbu i klasiku. 'Porsche je pionir u prilagodbi i zajedno s partnerima razvio je postupak izravnog tiskanja. Posebno smo ponosni što smo razvili potpuno novi asortiman proizvoda pomoću novih, perspektivnih tehnologija. Bitan faktor bila je interdisciplinarna suradnja projektnog tima. 'Za projekt je postavljena takozvana' tehnološka ćelija 'u području boja u centru za obuku u Zuffenhausenu.

Grant Larson, dizajner u odjelu Porsche Exclusive Manufaktur

Grant Larson, dizajner u odjelu Porsche Exclusive Manufaktur

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Novi softver i hardver te povezani proces bojanja i proizvodnje razvijeni su i testirani u njihovom centru za obuku. Lokacija tehnološke ćelije u centru za obuku je smišljena odluka: Između ostalog, ona služi upoznavanju polaznika s tehnologijama orijentiranim na budućnost.

Izravni ispis omogućuje dizajne koji se ne mogu postići konvencionalnim slikanjem. Nova tehnologija očito je bolja od folije u pogledu izgleda i osjećaja. To je slično načinu na koji djeluje inkjet pisač: Uz pomoć glave za ispis, boja se automatizira i nanosi na trodimenzionalne komponente bez spreja (prekomjernog nanošenja).

Postupak nanošenja boje na vašu 911-icu

Postupak nanošenja boje na vašu 911-icu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

'Odvojena kontrola mlaznica znači da se svaka kap boje može nanijeti ciljano', objašnjava Christian Will, šef razvoja proizvodnje u Porsche AG-u. 'Složenost je u trojstvu između robotske tehnologije (upravljanje, senzori, programiranje), tehnologije primjene (glava za ispis, rukovanje grafikom) i tehnologije premaza (postupak nanošenja, premazivanje).'

Ako se kupac odluči oplemeniti svojih 911 izravnim postupkom ispisa, stručnjaci tvrtke Porsche Exclusive Manufaktur demontiraju prednju haubu nakon serijske proizvodnje. Da bi se spriječila zlouporaba, obrađuju se biometrijski podaci kupca. Cijeli se proces odvija u izravnoj komunikaciji s kupcem, koji uvijek ima cjelovit pregled uporabe njegovih podataka i uključen je u stvaranje njegove grafike za ispis. Nakon pojedinačnog slikanja robota nanosi se prozirni premaz i hauba se ručno polira do visokog sjaja kako bi se ispunili najviši standardi kvalitete. Gotova komponenta se zatim ponovno instalira. Ponuda u Njemačkoj košta 7.500 eura (uključujući PDV), a provoditi će se od ožujka 2020. na zahtjev putem Porsche Exclusive Manufaktur-a.

Porsche 911 s otiskom vašeg palca

Porsche 911 s otiskom vašeg palca

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

U interakciji savršene izrade i visokih tehnologija, Porsche Exclusive Manufaktur stvara vrlo osobna vozila za kupce. 30 visokokvalificiranih zaposlenika posvećuju punu pažnju svakom detalju i uzimaju vremena da ga ručno optimiziraju do savršenstva. Stručnjaci mogu pristupiti izuzetno širokom rasponu optičkih i tehničkih mogućnosti prilagođavanja, koje uključuju poboljšanja vanjskih i unutrašnjih poslova. Osim posebnih vozila za kupce, Porsche Exclusive Manufaktur proizvodi i ograničene male serije i izdanja u kojima se visokokvalitetni materijali kombiniraju sa modernim proizvodnim tehnikama kako bi se stvorio koherentan cjelokupni koncept.

Nije samo jasno što se događa, kada jednom ipak poželite prodati svoju ovako personaliziranu 911-icu nekom drugom? Pretpostavljamo da novi kupac jednostavno da prelakirati prednju haubu.

  • +1

Personalizacija Porschea 911

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!