Auti i dizajn

Peugeot i J. Demsky ukrasili hibridni 9X8 Le Mans bolid za Tjedan dizajna u Milanu

19.04.2023 u 16:47

Bionic
Reading

Ovako dizajnirana dva bolida sudjelovati će u mitskoj utrci 24 sata Le Mansa koja će ove godine proslaviti svoju 100. obljetnicu. Peugeot 9X8 bi tako slijedio stope svojih slavnih predaka pobjednik Le Mansa, modela 905 i 908

U svjetskoj premijeri u povodu Tjedna dizajna u Milanu i pred međunarodnim medijima, predstavljen je novi grafički dizajn Le Mans bolida Peugeot 9X8 Hypercar proizvedenog u suradnji s umjetnikom J. Demskyjem.

Nije otkriven samo originalni Peugeot 9X8 Hypercar, već cijeli grafički svemir s jedinstvenim potpisom J. Demsky.

Tijekom Milanskog tjedna dizajna, Peugeot nudi uređaj za otkrivanje posebno kreiran za ovaj događaj, koji spaja umjetnost i tehnologiju. Posjetitelji su uronjeni u impresivan svemir, sastavljen od mnoštva ekrana koji prikazuju i jedinstveni stil grafičke umjetnosti J. Demskog i novu livreju Peugeot 9X8.

Otkrivanje ove nove boje upriličeno je u nazočnosti Matthiasa Hossanna, direktora dizajna Peugeota, Phila Yorka, direktora marketinga i komunikacija Peugeota i Gustava Menezesa, vozača tima Peugeot TotalEnergies. Ovako uređeni automobil Peugeot 9X8 Hypercar biti će izložen javnosti do 23. travnja.

Peugeot 9X8 Hypercar Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot Sport

Zamišljajući novu livreju modela 9X8, J. Demsky čini više od ukrašavanja automobila: on prenosi snažnu poruku, u velikoj tradiciji umjetničkih automobila koji su obilježili povijest automobila primjenjujući je na sportski automobil koji izražava najbolje od Peugeot u smislu stila, učinkovitosti i tehnologije. Eklektični španjolski umjetnik J. Demsky također je dizajnirao grafiku za odijelo i kacigu vozača ovog bolida.

Peugeot nastavlja svoju strategiju partnerstva s talentiranim umjetnicima, grafički dizajn Peugeota 9X8 druga je suradnja ove godine i to savršeno ilustrira obećanje da je 'Svijet je bolji uz Allure', što se odnosi na njegovu privlačnost.

  • +11
J. Demsky uredio Peugeot 9x8 Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Ove livreje sa svojim jedinstvenim grafičkim dizajnom sudjelovat će u mitskoj utrci 24 sata Le Mansa koja će ove godine proslaviti svoju 100. obljetnicu. Peugeot 9X8 bi tako slijedio stope svojih slavnih predaka, 905 (pobjednik Le Mansa 1992. i 1993.) i 908 (2009.). Ovaj Hypercar s pogonom na 4 kotača donosi Peugeotovo hibridno znanje i iskustvo na pozornicu svjetskog motorsporta, na najvišoj razini.

Tim Peugeot TotalEnergies od srpnja 2022. prijavio je dva vozila 9X8 u FIA Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti (WEC). Ova 2023. godina će biti prva puna sezona francuske momčadi.