SVJETSKA PREMIJERA

Opel predstavio novu Fronteru: 48-voltna hibridna verzija već za 24.000 eura, a čisto električna za 29.000 eura

15.05.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Intuitivna, pristupačna i usmjerena na bitne stvari: Opel ispunjava ove zahtjeve u svakom pogledu s novom Fronterom – od izbora pogonskog sklopa do opcija opreme i postupka naručivanja

Opel je svijetu predstavio svoju novu Fronteru, čije smo prve slike mogli vidjeti još prije nekoliko tjedana. Ovaj prostrani, udobni, novi kompaktni SUV za ljubitelje outdoora i obitelji je u Istanbulu u Turskoj pred međunarodnom publikom i brojnim novinarima predstavio izvršni direktor Opela Florian Huettl, zajedno s Markom Adamsom, potpredsjednikom dizajna, i Tobiasom A. Gubitzom, višim potpredsjednikom proizvoda i cijena, predstavio je novu Opel Fronteru međunarodnoj publici i brojnim novinarima.

U isto vrijeme sudionici su dobili uvid u vrlo konkurentne početne cijene. Potpuno novi Opel SUV s pet sjedala i brojnim praktičnim značajkama bit će dostupan kao potpuno električna Frontera Electric bez lokalnih emisija za oko 29.000 eura; Frontera Hybrid će biti dostupna čak za oko 24.000 eura (sve preporučene cijene uključujući PDV u Njemačkoj).

Generalni direktor Opela Florian Huettl: 'Ove godine slavimo 125 godina proizvodnje automobila u Opelu. 125 godina u kojima smo zauvijek išli naprijed, nudeći kupcima inovativnu, praktičnu i prije svega pristupačnu mobilnost. Potpuno nova Opel Frontera daje posebno snažnu izjavu u tom smislu: vrlo fleksibilan, prostran i elektrificiran, naš novi SUV osvojit će nove skupine kupaca.'

Opel Frontera - svjetska premijera u Istanbulu Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Tijekom predstavljanja njemačka marka također je najavila da nova Opel Frontera neće imati mjesta samo za pet osoba; toliko je prostran da će u budućnosti biti dostupan i kao sedmerosjed. To novu Fronteru čini idealnim automobilom za prijevoz ekipe, prijatelja ili cijele obitelji.

Robustan izgled i mnogo praktičnih značajki kao standard

Upečatljiv dizajn nove Opel Frontere čini da se odmah ističe. Kao prvi proizvodni model, svaka varijanta Frontere nosi novi amblem Opel Blitz u središtu Opel Vizor maske. Istaknuti lukovi kotača i pragovi, kao i privlačan C-stup naglašavaju robustan karakter. Moderan izgled s fokusom na bitne stvari neprimjetno se nastavlja u interijeru. Vozač i putnici ispred sebe imaju kokpit s novodizajniranim upravljačem i dva široka zaslona od 10 inča. Frontera također nudi mnoge praktične značajke kao standard, uključujući inovativnu stanicu za pametne telefone.

Prikladnost za putovanja glavni je prioritet za novu Fronteru. Sprijeda, vozač i suvozač mogu, po želji, sjediti na novim patentiranim Intelli-Seats s utorom u sredini koji smanjuje pritisak na trtičnu kost. U prtljažnik se može spremiti više od 450 litara prtljage; s preklopljenim sjedalima čak i do 1600 l. A oni koji žele provesti noć na otvorenom mogu jednostavno naručiti novu Fronteru s opcijskim krovnim nosačima i krovnim šatorom s ljestvama posebno dizajniranim za SUV. Nakon što stigne na odredište, Frontera na svom krovu može izdržati do 240 kg.

Dva koncepta pogona, dvije opreme, lako za naručiti

Intuitivna, pristupačna i usmjerena na bitne stvari: Opel ispunjava ove zahtjeve u svakom pogledu s novom Fronterom – od izbora pogonskog sklopa do opcija opreme i postupka naručivanja.

Nova Frontera dostupna je ili kao hibrid s 48-voltnom tehnologijom ili potpuno električna. Po početnoj cijeni od oko 24.000 eura, Frontera Hybrid ima 1,2-litreni benzinski turbo motor od 74 kW (100 KS) razvijen posebno za hibridnu upotrebu. On radi u kombinaciji s električnim motorom od 21 kW (28 KS) i elektrificiranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa s dvostrukom spojkom, tako da su potrošnja goriva i emisije CO₂ znatno niži u usporedbi s modelom s konvencionalnim pogonom. Osim toga, Frontera Hybrid će također biti dostupna s 1.2 turbo motorom od 100 kW (136 KS).

Tako kupci npr. u Njemačkoj koji žele putovati lokalno bez emisija uskoro mogu naručiti baterijski električni Frontera Electric s dometom većim od 300 km (prema WLTP2) za oko 29.000 eura. Kao verzija 'dugog dometa', nova Frontera Electric će moći prijeći do oko 400 km (WLTP2) bez zaustavljanja radi punjenja.

  • +11
Opel Frontera - svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Oprema Frontere jednako je jasno prikazana kupcima. Novi Opelov model će biti dostupan ili kao Frontera ili kao Frontera GS. Čak je i početna verzija opsežno opremljena. GS varijanta također će imati sustave kao što su multimedijski infotainment s 10-inčnim zaslonom u boji osjetljivim na dodir i navigacijom, kao i stražnjom kamerom. Kupci Frontere mogu dodatno prilagoditi svoje vozilo s dva opcijska paketa.

Opel također čini proces kupnje za novu Fronteru jasnijim i lakšim. Nova Frontera uskoro će biti prvi Opelov model koji se može naručiti digitalno putem 'one-scroll iskustva'. Stranice proizvoda optimizirane su za veličinu bilo kojeg mobilnog uređaja tako da korisnici trebaju samo listati i klikati. Ubuduće će vozilo moći kupiti u potpunosti online sa svog kauča ili, u sljedećem koraku, kod svog regionalnog zastupnika.