STIŽE OVOG LJETA?

Opel pokazao prve slike nove Frontere: Moderni SUV nasljednik Crosslanda s izborom više vrsta pogona

09.04.2024 u 07:12

Bionic
Reading

Novi model slavnog imena idealno je prilagođen urbanom i prigradskom okruženju, a baterijsko-električna varijanta stiže od samog početka, kao i varijante s 48-voltnom hibridnom tehnologijom

Opel je otkrio prve slike budućeg modela koji nosi slavno ime iz prošlosti, nove Frontere. Zabavan i prostran novi SUV s Blitzom, nasljednik Crosslanda, biti će dostupan kao baterijsko-električna varijanta od samog početka, a kupci će se također moći odlučiti za varijante s 48-voltnom hibridnom tehnologijom.

Iako zasad nema nikakvih preciznijih detalja, nagađa se da bi nova Frontera mogla stići na tržište već ovoga ljeta.

Nova Frontera već na prvi pogled oduševljava svojom robusnom interpretacijom Opelove odvažne i čiste filozofije dizajna. Uspravna prednja silueta i jedinstvene prednje proporcije nove Frontere spajaju funkcionalnu i prostranu kabinu s vrlo odvažnim i čvrstim, ali modernim izražajnim izgledom.

Novi Opelov amblem 'Blitz' slavi svoju premijeru na serijskom modelu i ponosno se nalazi u središtu Opel Vizora. Crni 'vizir' prednjem dijelu Frontere daje jedinstveni identitet i neprimjetno integrira Eco LED prednja svjetla s automatskim dugim svjetlima i središnji amblem Opel Blitz.

Vizor je podržan trapezoidnim otvorom za hlađenje u donjoj trećini i naglašava čvrst i robustan stav automobila. Dobro poznati Opelov 'potpis krila' blista u modernoj interpretaciji s tri svjetlosna bloka odvojena umetcima u boji karoserije. Bočni pogled otkriva prepoznatljiv C-stup koji vizualno dijeli prostranu kabinu. S druge strane, naglašeni lukovi kotača i blatobrani čvrsto drže automobil na cesti, a pridošlici također daju čvrst i moderan izgled.

Stanica za pametni telefon, Intelli-Seat sjedala

Moderan izgled i dojam nastavljaju se u unutrašnjosti gdje se pametan dizajn susreće s praktičnošću. Široki horizontalni dekori na ploči s instrumentima i vratima vizualno proširuju ionako prozračnu kabinu. Nadalje, Opelov tipični potpuno digitalni Pure Panel kokpit s dva 10-inčna zaslona i multimedijskim informacijsko-zabavnim sustavom čeka putnike i jednako je oku privlačan poput odvažnog i elegantnog novog upravljača. Opel dosljedno slijedi filozofiju maksimalne udobnosti s minimalnim smetnjama, s čistim, detoksificiranim korisničkim iskustvom kako bi se izbjegao svaki oblik digitalnog stresa.

Budući model Frontere također brine za one koji se radije oslanjaju na vlastiti mobilni uređaj nudeći opcijsku inovativnu stanicu za pametne telefone. Nakon povezivanja sa stanicom putem namjenske aplikacije, korisnikov pametni telefon postaje infotainment upravljačka ploča vozila, također u interakciji s tipkama na upravljaču.

Opel ponovno donosi inovacije sjedala, po kojima je jedan od najklvalitetnijih proizvođača automobila, širokom rasponu kupaca u novoj Fronteri. Patentirana značajka Intelli-Seat na prednjim sjedalima – utor koji ublažava pritisak na trtičnu kost – osigurava izvanrednu udobnost čak i tijekom dugih putovanja autoputem. Osim toga, sjedala nisu samo bogato izrađena i oblikovana, već privlače pažnju zahvaljujući kontrastnim šavovima. Tkanine za sjedala također su dostupne od potpuno održivog recikliranog materijala.

Faktor zabave pridošlice dodatno je povećan nizom pametnih rješenja. Na primjer, Opel navodi kako je punjenje mobilnih uređaja lakše nego ikad prije s hlađenim bežičnim punjačem i dva USB priključka dostupna sprijeda i još dva USB priključka dostupna u drugom redu.

Veći uređaji koji inače ne bi pravilno stali u kabinu, poput tableta, mogu se sigurno pohraniti u središnju konzolu zahvaljujući fleksibilnom remenu koji ih drži na mjestu. Daljnji otvoreni skladišni prostori u kabini mogu primiti dnevnu ručnu prtljagu s gumenom podstavom koja sprječava zveckanje i klizanje. Putnici u drugom redu mogu iskoristiti prednosti integriranih džepova za pametni telefon u naslonima prednjih sjedala.

  • +3
Opel Frontera - prve slike Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel

Prostran, učinkovit i pametan

Osim toga, nova Frontera impresionira svojim kapacitetom utovara. S podignutim stražnjim sjedalima već nudi više od 460 litara prtljažnog prostora u prtljažniku – s preklopljenim sjedalima, kapacitet se povećava na do 1600 l. Dodatnu svestranost pruža stražnja klupa djeljiva u omjeru 60:40, dok druga podnica za prtljažnik dolazi kao standard. Nadalje, kupci koji na svoja putovanja trebaju ponijeti još više prtljage ili žele u potpunosti iskoristiti krovnu nosivost od više od 200 kg mogu odabrati opcijske funkcionalne krovne nosače.

Kao i svi novi Opelovi modeli, nova Frontera ne samo da impresionira svojim odvažnim i čistim dizajnom, već i svojim odgovornim performansama. Kupci će moći birati između čisto baterijske električne varijante i visoko učinkovitih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom. Bez obzira koji pogon kupac odabere, može očekivati visoku razinu užitka u vožnji zahvaljujući specifičnoj postavci šasije. Inženjeri u Rüsselsheimu su veliku pozornost posvetili optimizaciji kontrole nad karoserijom i pružanju tipičnih Opelovih voznih karakteristika – čak i kada se putuje velikim brzinama na npr. njemačkim autoputevima.

Svojim izražajnim novim izgledom, pametnim i zabavnim rješenjima uz jednostavan izbor potpuno električnih ili hibridnih pogona, nova Opel Frontera još jednom pokazuje da njemačka marka ozbiljno shvaća svoje zavjete o elektrifikaciji, dok istovremeno zadovoljava širok raspon kupaca.