Poznato samo ime

Maserati MC20; Odabrano ime supersportskog automobila legendarnog 'trozupca'

21.02.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Budući supersportski automobil je prirodna evolucija vrlo uspješnog modela MC12, automobila koji je 2004. označio povratak Maseratija na utrke nakon 37 godina

Maserati, legendarna talijanska marka sportskih automobila, jučer je svečano objavio kako će se zvati ime njihovog novog supersportskog automobila, koji će svoju svjetsku premijeru imati u Modeni 20. svibnja 2020.

Maserati MC20 - najava svjetske premijere Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

Njegovo ime je Maserati MC20, a njegova slovno-brojčana oznaka odnosi se na Maserati Corse 2020 i slavi povratak legendarne marke na utrke. Upravo ova godina označava novu povijesnu fazu Maseratija.

Budući model MC20, razvijen je u Maseratijevom inovacijskom laboratoriju (Maserati Innovation Lab) i proizvoditi će se u njihovoj tvornici Viale Ciro Menotti u Modeni, četredesetak kilometara udaljenoj od grada Bologne u Italiji. U tom proizvodnom pogonu već se ubrzano radi na modernizaciji proizvodne linije, na kojoj će se ugrađivati i Maseratijev napredni električni pogonski sklop. Istovremeno, kako bi se dodatno dovršila proizvodna područja u tvornici Viale Ciro Menotti, rad je već započeo u lakirnici, potpuno novoj značajki za objekt, koji će biti opremljen naprednim inovativnim tehnologijama niskog utjecaja na okoliš.

Prvi trkaći automobil koji je nosio logotip trozupca (Trident) bio je Tipo 26, a broj u njegovom imenu je označavao godinu proizvodnje, a na isti način, MC20 će biti prvi automobil rođen u novom razdoblju tvrtke iz Modene.

Budući supersportski automobil je prirodna evolucija vrlo uspješnog modela MC12, automobila koji je 2004. označio povratak Maseratija na utrke nakon 37 godina. A prema službenim fotografijama samog Maseratija, dobro zamaskirani automobil koji je noću krajem studenog prošle godine, mogao bi doista biti spektakularan.

MC12 je osvojio 22 utrke (uključujući 3 pobjede na utrci u izdržljivosti '24 sata Spa') i 14 naslova u prvenstvu konstruktora, prvenstvu vozača i prvenstvu momčadi u FIA GT natjecanjima od 2004.

Maserati nije objavio detalje oko pogonskog sklopa novog MC20, kao niti detalje o njegovoj cijeni, niti točnog datuma izlaska na tržište. Ipak, Maserati je potvrdio da će MC20 na kraju biti dostupan kao 'elektrificirana verzija', kao i svi ostali njihovi modeli. Očekuje se da će model Ghibli PHEV pokrenuti stvari kada stigne ovog proljeća.

  • +6
Maserati MC20 - najava svjetske premijere Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati