tržište automobila u rh

Kadrovske promjene: Petar Nevistić postao glavni direktor GA Croatia

07.06.2023 u 15:00

Bionic
Reading

U skladu s planom Renaulution, Renault Grupa je 2022. godine revidirala organizaciju distribucije vozila i rezervnih dijelova u Hrvatskoj, sa svojim markama Renault, Dacia i Nissan, a ovo je sada sljedeća faza

Danas je objavljeno kako se od 1. lipnja 2023. promijenila uprava društva GA Croatia d.o.o., zaduženog za aktivnosti uvoza i distribucije vozila marki Renault, Dacia i Nissan u Hrvatskoj. Funkciju glavnog direktora preuzeo je Petar Nevistić.

Zanimljiva je ovo vijest s hrvatskog tržišta automobila, pogotovo ako znamo da je Renault kao marka u svibnju, drugi mjesec zaredom i najprodavanija marka u prvih pet mjeseci ove godine.

Da podsjetimo, Renault je u prvih pet mjeseci u Hrvatskoj prodao ukupno 3012 automobila i drži 11,33 posto tržišta. Treba reći i da Renault grupa (Renault, Dacia, Alpine) s 4921 automobila ili 18,51 posto (u prva četiri mjeseca 17,94 posto) drži drugo mjesto prema grupacijama proizvođača u 2023. na hrvatskom tržištu. Dacia je ove godine s 1909 vozila zauzela izvrsno 6. mjesto među markama sa 7,18 posto, a Nissan s 284 prodana vozila drži 1,07 posto hrvatskog tržišta novih automobila.

U skladu s planom Renaulution, Renault Grupa je 2022. godine revidirala organizaciju distribucije vozila i rezervnih dijelova u Hrvatskoj. Time je između Renault Grupe i Taavura Grupe postignut prvi dogovor oko preuzimanja poslova distribucije marki Renault Grupe (Renault, Dacia i Nissan) u Hrvatskoj. Od 1. listopada 2022., poduzeće Renault Nissan Hrvatska d.o.o. postalo je GA Croatia d.o.o., a upravljanje poduzećem tada je privremeno preuzeo glavni izvršni direktor Lovre Živković, koji inače vodi poslove uvoza vozila marki Ford i Hyundai u Hrvatskoj.

Budući da je prijelazno razdoblje završeno, gospodin Živković se od lipnja 2023. ponovno usredotočuje na svoje primarno područje, a upravljanje poduzećem preuzima glavni direktor Petar Nevistić.

Petar Nevistić, 41 godina, u Renaultu radi već 18 godina, prošavši najvažnije službe, od voditelja Tehničke službe, preko zone managera zaduženog za business i kvalitetu, nakon čega je imenovan direktorom post-prodaje, pa direktorom prodaje, da bi 2019. postao direktor prodaje i mreže za teritorij Adriatic, a u prijelaznom razdoblju obavljao je funkciju direktora prodaje i marketinga.

GA Croatia od 1. listopada 2022. izrazito uspješno posluje na hrvatskom tržištu, ostvarujući značajan rast prodaje vozila koje zastupa, zadržavajući zadovoljstvo kupaca na istoj razini te s odvažnim planovima za daljnji rast.