sigurnost na putovanju

Jeste li ispunili osnovni preduvjet za bezbrižno putovanje?

24.04.2018 u 09:17

Bionic
Reading

Kada je riječ o putovanjima, mnogi se vesele konačnom dolasku toplog i lijepog vremena te su započeli s planiranjima proljetnih putovanja. Ovisno o tipu osobe, neki vole posjetiti udaljenija mjesta ili susjedne države, dok drugi jednostavno vole nakratko pobjeći iz gradske vreve u neko manje obližnje mjesto

Ipak, većina ljudi preferira putovanja u osobnom aranžmanu te vlastitim automobilom kako bi imali potpunu slobodu odlučivanja što i kada žele posjetiti.

Istraživanje ljepota novih destinacija u vlastitoj organizaciji krije potencijalno nezahvalne te nepredviđene situacije koje mogu dugo očekivano putovanje i odmor pretvoriti u neželjeno iskustvo. Često su tu mokre i skliske, u ranim jutarnjim satima čak i zaleđene ceste koje mogu „prevariti“ i najiskusnije vozače. Ponekad je dovoljan samo trenutak nepažnje da automobil „prokliže“, dođe do sudara s drugim automobilom, zaštitnom ogradom i slično. Osim vašeg automobila koje može nastradati i donijeti vam velike financijske izdatke, troškovi zdravstvenog liječenja u inozemstvu posebna su priča koju ste već zasigurno čuli barem jedanput od prijatelja ili članova obitelji.

Zašto onda na put ne biste krenuli potpuno spremni i sigurni te ništa ne prepustili slučaju? Da biste se potpuno zaštitili od spomenutih i drugih rizika, dovoljno je ugovoriti kasko AUTO PUT uz policu putnog zdravstvenog osiguranja. Kasko Auto PUT pokriva štete nastale kao posljedica prometne nesreće, krađe vozila, pada predmeta na vozilo, požara, udara groma, tuče, oluje te snježne lavine. Osiguranje se može sklopiti već od 165 kn isključivo na polici putnog zdravstvenog osiguranja Croatije kao dodatni rizik. Cijene ovise o snazi vozila u kilovatima (kW) i trajanju osiguranja, a više informacija možete doznati e-mailom na info@crosig.hr ili na web-stranici www.crosig.hr.

Osiguranje za osam dana već od 165 kuna

Najniža cijena osiguranja iznosi 165 kuna, a odnosi se na vremenski rok do osam dana, te na vozilo snage 80 kW ili manje. Za snažnije vozilo od 80 kW, a za isti vremenski period, cijena je 242 kune. Za period od 9 do 14 dana cijena osiguranja je 220 kuna, odnosno 352 kune (za vozilo sa snažnijim motorom). Cijenu od 440, odnosno 715 kuna platit će klijenti koji se odluče na trajanje osiguranja od 15 do 30 dana. Niža cijena je za manju snagu motora automobila, a viša za snažnije motore. Najskuplja cijena osiguranja je za one koji je uzimaju na razdoblje od 31 do 45 dana, a iznosi 605 kuna za slabiji motor, odnosno 990 kuna za jači od 80 kW.