POZNATE I CIJENE

Jaguarov najkompaktniji SUV stigao u Hrvatsku

12.12.2017 u 14:36

Bionic
Reading

Domaći koncesionar Jaguarovih vozila odlučio je upriličiti nesvakidašnji debi E-Pacea prilikom njegova lansiranja na hrvatsko tržište, pa su jedan primjerak okačili u kupoli na terasi hotela Esplanade u Zagrebu

Neobična instalacija svojevrsni je podsjetnik na rekordni luping od 270 stupnjeva koji je E-Pace postavio prilikom svjetske premijere u Londonu. Na račun ovog skoka od 15,3 metra, Jaguarov najkompaktniji SUV završio je i u Guinnessovoj knjizi rekorda.

E-Pace je tako doskočio i na naše tržište, gdje će se obračunavati s konkurencijom poput BMW-a X1, Audija Q3 i Mercedesa GLA, a kupci će moći birati između nove linije dizelskih i benzinskih modela raspona snage od 150 do 300 KS. Automobil se izrađuje u Magna Steyrovim pogonima u Austriji, a osnovni model raspolaže pogonom na prednje kotače, dvolitrenim dizelašem od 150 KS i ručnim šesterostupanjskim mjenjačem.

Za one zahtjevnije, koji naginju dinamičnijoj vožnji, tu je dvolitreni benzinac od 300 KS s pogonom na sva četiri kotača i devetero brzinskim automatskim mjenjačem.

  • +7
Jaguar E-Pace Izvor: Promo fotografije / Autor: Wallis Adria

Budući da je riječ o premium proizvodu, E-Pace dolazi s hrpom opreme. Sve je tu, od 12-inčnog infotainment sustava i head-up displeja, te brojnih elemenata aktivne sigurnosne opreme, do Meridian audio konfiguracije od 825 Watta.

E-Pace je također prvi kompaktni SUV u klasi kojeg možete opremiti 21-colnim aluminijskim felgama.

Početna cijena najmanjeg Jaguara iznosi 275.675 kn.