uoči premijere

Infiniti najavio QX55; prva slika premium crossovera srednje veličine

19.08.2020 u 12:21

Bionic
Reading

Njegova svjetska premijera označiti će prvi u valu novih modela koji slijede od marke Infiniti u sljedećih nekoliko godina

Infiniti Motor Company je objavio kako će 11. studenog ove godine svijetu predstaviti potpuno novi QX55, najavljujući povratak marke u luksuzni crossover coupé segment koji je kreirao prije gotovo dva desetljeća. Ova svjetska premijera biti će održana, naravno, putem društvenih mreža uživo zbog pandemije koronavirusa kojoj se još ne nazire konačan kraj.

Uz krovnu liniju i vizualne elemente nadahnute ikoničnim Infiniti FX-om, provokativni dizajn QX55 omogućit će stav i svestranost premium crossovera srednje veličine s elegantnim profilom sportskog coupéa. Osim svog provokativnog izgleda, Infiniti je naglasio kako će QX55 će također sadržavati inovativne tehnologije dizajnirane za osnaživanje, uključivanje i povezivanje luksuznih kupaca na cestu koja je pred vama.

Novi QX55 stiže u salone diljem Sjeverne Amerike na proljeće 2021. godine, a biti će dostupan u drugim regijama nakon toga. Njegov debi označiti će prvi u valu novih modela koji slijede od marke Infiniti u sljedećih nekoliko godina.

Inače, premium marka Infiniti je dio japanskog proizvođača Nissan, a sjedište tvrtke je u Yokohami u Japanu s poslovima širom svijeta, uključujući regionalne urede sa sjedištem u Americi, Kini i međunarodnim tržištima Infiniti sa sjedištem u Dubaiju. Ova marka vrhunskih automobila sastavlja se u proizvodnim pogonima u Japanu, Sjevernoj Americi i Kini, a studiji dizajna INFINITI nalaze se u Atsugi-Shi u blizini Yokohame, Londona, San Diega i Pekinga.