ograničena serija

[FOTO/VIDEO] Najavljen Mini Remastered Marshall Edition: U čast šest desetljeća legendarnih pojačala

01.04.2022 u 08:44

Bionic
Reading

Proizvođač ovog posebnog Minija je tvrtka David Brown Automotive koju je osnovao istoimeni britanski biznismen iz njegovog divljenja prema kultnim klasičnim automobilima i strasti za ručnom izradom u kombinaciji s vrhunskim inženjeringom

David Brown Automotive je u nekoliko slika najavio nadolazeću, ograničenu verziju Mini Remastereda, proizvedenu u suradnji s drugim kultnim britanskim brendom, Marshall Amplification. Proizvođač posebno osmišljenih automobila male serije je tvrtka koju je 2013. godine osnovao britanski biznismen David Brown iz njegovog divljenja prema kultnim klasičnim automobilima i strasti za ručnom izradom u kombinaciji s vrhunskim inženjeringom. On smatra da automobili ne trebaju biti samo lijepo dizajnirani i izrađeni nego i upotrebljivi i pouzdani.

Ipak, ne treba miješati njegovo ime s legendarnim Davidom Brownom, nekadašnjim vlasnikom kultnih marki Aston Martin i Lagonda između 1946. i 1972., čiji se inicijali 'DB' i danas nalaze u imenima ovih vrhunskih sportskih automobila.

S druge strane, tvrtka Marshall Amplification je poznata po svojim vrhunskim pojačalima, koje cijene svi vrhunski svjetski glazbenici. Katapultiran od skromnih početaka prije šest desetljeća u Hanwellu u Londonu, Marshall je sada globalni brend koji postiže izvrsnost u proizvodnji.

Klasični Mini u posebnom ruhu

Posebna varijanta popularnog reprogramiranog klasičnog Mini David Brown Automotive zamišljena je kako bi obilježila važan trenutak u Marshallovoj povijesnoj povijesti – njihovu 60. godišnjicu.

Mini Remastered Oselli Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: David Brown Automotive

Uz potpunu restauraciju i poboljšanje primijenjenu na sve Mini Remastered modele, Mini Remastered Marshall Edition imat će brojne nove Marshall audio značajke, razvijene u suradnji između inženjera vozila i tehničara zanatlija u David Brown Automotive, i stručnog inženjerskog tima iz Marshallova. Sa svojim sveobuhvatno nadograđenim sustavom zvučnika i nizom druge audio opreme Marshall Amplification, Mini Remastered Marshall Edition će imati ozbiljne, izrazito moderne, audio karakteristike.

Iako nije precizirano, ograničeno izdanje Mini Remastered Marshall Edition će najvjerojatnije imati isti motor kao i model Mini Remastered Oselli Edition. Radi se o četverocilindričnom benzinskom motoru obujma 1450 cm³ s dva SU rasplinjača, snage 125 KS, koji ubrzava ovaj model od 0 do 100 km/h za 7,8 s, uz krajnju brzinu od 160 km/h.

Za pomoć britanskim glazbenicima

Za svako prodano Mini Remastered Marshall Edition, David Brown Automotive i Marshall Amplification dat će dobrotvornu donaciju Music Trust Venueu, koji radi na pomoći da se britanska neovisna glazbena scena ponovno stane na noge nakon gotovo dvogodišnjeg perioda lockdowna uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Inače, tvrtka David Brown Automotive se nalazi u pogonima veličine 1700 m² u Silverstoneu, s izložbenim prostorom u St John's Woodu u Londonu i svjetskom distribucijskom i servisnom mrežom.

Njihova trenutna linija modela uključuje modele Speedback GT, Speedback Silverstone Edition, Mini Remastered i nedavno lansirani Mini Remastered, Oselli Edition.