uoči premijere

[FOTO] Škoda najavila novu Fabiju Monte Carlo: Prve skice sportskog lifestyle modela

03.02.2022 u 10:38

Bionic
Reading

Skice eksterijera nove Škoda Fabia Monte Carlo pokazuje kako prepoznatljivi detalji ove verzije modela poboljšavaju emotivan dizajn i dinamičan izgled nove Fabije

Škoda je objavila nekoliko službenih skica dizajna, nudeći prvi pogled na novu Fabiju Monte Carlo. Sportska lifestyle varijanta debitirala je prije jedanaest godina u drugoj generaciji Fabije. Crni Monte Carlo elementi s potpisom pokazuju znatno emotivnije linije i dinamičke proporcije četvrte generacije Fabije. Elementi u karbonskom stilu i crvene ukrasne letvice daju naglaske u sportskom interijeru.

Vanjski dizajn

Skica eksterijera nove Škode Fabia Monte Carlo pokazuje kako prepoznatljivi detalji ove verzije modela poboljšavaju emotivan dizajn i dinamičan izgled nove Fabije. Okvir maske Škoda ima istu crnu završnu obradu kao i spojler na ekskluzivnoj prednjoj pregači koju karakterizira veliki usisnik zraka.

Difuzor u sportskoj stražnjoj pregači i natpisi na vratima prtljažnika također su izvedeni u crnoj boji, kao i poklopci vanjskih retrovizora, okviri prozora, bočni pragovi i stražnji spojler; na blatobranima se nalaze značke Monte Carlo.

Unutrašnjost kabine

Unutrašnjost nove Škode Fabije Monte Carlo je pretežno crna. Sportska sjedala podesiva po visini imaju integrirane naslone za glavu, dok multifunkcionalni sportski upravljač s tri kraka nosi značku Monte Carlo. Kožne obloge na obruču volana, kao i ručna kočnica i ručica mjenjača imaju crne šavove. Elegantni crveni naglasci pojavljuju se na presvlakama sjedala i vodoravnom obrubu nadzorne ploče, na središnjoj konzoli i na hrabrim kvakama vrata. Elementi u karbonskom stilu ističu naslone za ruke prednjih vrata i donji dio instrument ploče.

Škoda Monte Carlo

Sportski Škoda lifestyle modeli nose oznaku Monte Carlo od 2011. Njihovi crni elementi karoserije, sportski dizajn interijera i proširena standardna oprema podsjećaju na Škodine uspjehe na legendarnom reliju Monte Carlo. Škoda je ovu varijantu opreme predstavila prije jedanaest godina za drugu generaciju Fabije.

Kasnije će se proizvoditi i verzija Monte Carlo za njegovog nasljednika, kao i za Citigo, Yeti i Rapid Spaceback. Škoda trenutno nudi modele Scala Monte Carlo i Kamiq Monte Carlo, a uskoro će proširiti ponudu na novu četvrtu generaciju Fabije.

Nova Fabija Monte Carlo će biti predstavljena 15. veljače ove godine, kada ćemo saznati i sve ostale tehničke detalje.