uoči premijere

[FOTO] Mercedes-Benz najavio novi GLC: Nova generacija najdinamičnijeg SUV-a stiže 1. lipnja

17.05.2022 u 13:48

Bionic
Reading

Najuspješniji Mercedes-Benz-ob SUV nastavit će jačati ovu poziciju sa 100-postotnim hibridnim pogonom, izvrsnim karakteristikama na cesti i izvan nje, potpuno digitaliziranim kokpitom i opsežnom standardnom opremom

Mercedes-Benz će predstaviti novi GLC u srijedu, 1. lipnja 2022. u 17:00 sati na online platformi Mercedes me media i na drugim kanalima. Digitalna svjetska premijera bit će nakon toga dostupna kao video na zahtjev. GLC je globalni tržišni lider u svom segmentu i najdinamičniji i najuspješniji Mercedes-Benz SUV. Model GLC, konkurent BMW-u X3 i Audiju Q5, usvojit će iste osnove kao i njegov više od sedam godina star prethodnik, koji se etablirao kao najprodavaniji automobil marke u svijetu s više od 270.000 prodanih vozila samo u 2021.

Nova generacija će nastaviti jačati ovu poziciju sa 100-postotnim hibridnim pogonom, izvrsnim karakteristikama na cesti i izvan nje, potpuno digitaliziranim kokpitom i opsežnom standardnom opremom, uključujući liniju AVANTGARDE.

Novi GLC kombinira izražajan, sportski dizajn s luksuznom unutrašnjosti. Uz promjenjiv prostor i svestrani MBUX infotainment sustav, karakteriziraju ga izvrsna terenska svojstva zahvaljujući standardnom 4MATIC pogonu na sve kotače i posebnim programima vožnje. Plug-in hibridi s električnim dometom većim od 100 kilometara također omogućuju svakodnevnu upotrebu gotovo bez emisija. Novorazvijeni plug-in hibridni pogon u benzinsko-električnom GLC 300e i GLC 400e upotpuniti će i GLC 300de.

Digitalna svjetska premijera temelji se na potpuno novom filmskom konceptu. Pruža zabavan izgled iza kulisa lansiranja digitalnih proizvoda. Glavne trenutke novog GLC-a gledatelj doživljava kao promatrač priprema za snimanje na filmskom setu – sa strastvenim, ali pomalo zbunjenim redateljem, pretjerano revnim timom i pametnim vozačem Formule 1.