zelena akcija

[FOTO] Dacia Duster i Boranka: Nastavak 'prirodne' suradnje u pošumljavanju opožarenih područja

29.09.2021 u 14:59

Bionic
Reading

Kampanja Boranka je u protekle 3 godine okupila 7.300 volontera iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, a ukupno su na požarištima u okolici Splita, Solina, Makarske i Zadra izviđači i drugi volonteri Boranke do sada posadili više do 85.000 novih stabala

I ovog rujna, četvrtu godinu zaredom, krenula je najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta, popularna Boranka, a jedan od njezinih neoBORivih pomagača ponovno je marka Dacia.

Ove će se jeseni svake subote do druge polovice listopada pošumljavati opožarena područja u splitskim naseljima Žrnovnica i Gornje Sitno, a pomoć u prijevozu volontera, opreme i materijala i sadnica osiguravaju dva Dacia Dustera s pogonom na sve kotače.

Kampanja Boranka je u protekle 3 godine okupila 7.300 volontera iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, a ukupno su na požarištima u okolici Splita, Solina, Makarske i Zadra izviđači i drugi volonteri Boranke do sada posadili više do 85.000 novih stabala. Time je Boranka već sada postala najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta, a postala je i najnagrađivanija neprofitna kampanja u povijesti Hrvatske.

Osim Saveza izviđača i Hrvatskih šuma, jedan od glavnih organizatora je i HGSS kao glavna logistička podrška u organizaciji, a kao njihov dugogodišnji partner u akcijama spašavanja, marka Dacia i u tome je pronašla potrebu da se uključi u ovu akciju ustupanjem izdržljivih, sposobnih i pouzdanih terenaca Dustera.

Potaknuta pametnim idejama, okrenuta aktivnostima u prirodi i jednostavnim užicima, Dacia je u Boranki pronašla svoje prirodno mjesto.