NA DOBROM PUTU

Fiat predstavio dva nova potpuno električna modela: Topolino i 600e

12.07.2023 u 12:04

Bionic
Reading

Zanimljivo, komunikacijska kampanja za novi Fiat 600e uključuje spot s Leonardom DiCapriom, dugogodišnjim ekološkim aktivistom i dobitnikom Oscara

Na rođendan modela 500, Fiat je predstavio dva potpuno nova modela od kojih mnogo očekuje u budućnosti: Topolino i 600e.

Olivier Francois, izvršni direktor Fiat-a i CMO Stellantisa, je između ostalog rekao: 'Budućnost Fiat-a je 'na dobrom putu!'.

Fiat Topolino: urbana mobilnost u talijanskom stilu

Fiat nastavlja svoju misiju razvoja održive mobilnosti za gradove u kojima električna vožnja postaje laka i dostupna svima. Novi Toplino je brat dva modela iz Stellantis grupe: Opel Rocks Electric i Citroën My Ami.

Novi Fiat Toplino je 'bezbrižan', 100 posto električan - može pristupiti i parkirati bilo gdje - dug je samo 2,53 metra, agilniji je od automobila.

S dometom od 75 km, lakim punjenjem - jednostavnom utičnicom kod kuće - i maksimalnom brzinom od 45 km/h - što se savršeno uklapa u novi trend prema kojem se u gradovima ograničenje brzine smanjuje na 30 km/h, Topolino je idealno rješenje za urbanu mobilnost.

Fiat Topolino Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Jednostavnost je ključna: asortiman se sastoji od dva tijela: 'zatvorenog' Topolina i 'otvorenog' Topolina Dolcevita, s jednom bojom, jednim dizajnom kotača, jednom unutrašnjošću, kao i zanimljivim mogućnostima prilagođavanja.

Fiat 600e: 'nadograđeni' talijanski 'B'

Novi Fiat 600e, prema talijanskom proizvođaču, uzima najbolje iz B i B-SUV svijeta kako bi ponudio prekrasno, radosno i razmaženo iskustvo, označavajući povratak marke u segment B.

To je idealno rješenje za ljubitelje grada i savršeno utjelovljuje vrijednosti talijanski stil i održivost tipični za ovu marku.

  • +45
Fiat Topolino i 600e Izvor: Promo fotografije / Autor: Marco Alpozzi/LaPresse

Dimenzije su savršene, 4,17 metara duljine, petera vrata, sa savršenom prostranošću za 5 osoba, 15 litara unutarnjeg prostora - najbolje u svojoj kategoriji - i prtljažnikom od 360 litara.

Litij-ionske baterije kapaciteta 54 kWh jamče Novom 600e domet od preko 400 km (WLTP kombinirani ciklus) i preko 600 km u gradskom ciklusu.

Fiat 600e La Prima Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Novi Fiat 600e dostupan je u dvije različite potpuno električne verzije, Fiat 600e La Prima, koji je nadograđeni vrh ponude kultnog novog 500e, i Fiat (600e)RED, pristupačnija verzija Fiata 600e i daljnji korak u suradnji pokrenutoj 2021. s (RED), organizacijom osnovanom 2006. za borbu protiv AIDS-a i osiguravanje da se bolesti koje se mogu spriječiti i liječiti mogu spriječiti i izliječiti za sve.

Opremljen posljednjom generacijom sigurnosnih funkcija i funkcija pomoći u vožnji, donosi sve prednosti povezane s gradskom i izvangradskom mobilnošću s Level 2 Assisted Driving.

THE ALL-NEW FIAT 600 | The Italian Upgrade ft. Leonardo DiCaprio Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Zanimljivo, komunikacijska kampanja za novi Fiat 600e uključuje spot s Leonardom DiCapriom, dugogodišnjim ekološkim aktivistom i dobitnikom Oscara. Pod nazivom 'The Italian Upgrade', video je kreativni nastavak uspješnog spota za New 500 'The Driver', i prikazuje sve što novi Fiat 600e nudi.