iznenađenje!

Bez mnogo pompe BMW pokazao novi X3 M i X4 M

10.09.2018 u 10:52

Bionic
Reading

Minulog vikenda, uoči DTM utrke na Nürburgringu, BMW je sasvim iznenađujuće razotkrio svoja posljednja dva M-modela - X3 M i X4 M

Sportski SUV-ovi, ili SAV-ovi (Sports Activity Vehicle) kako ih BMW voli zvati, predstavljeni su u blago kamufliranom obliku, no valja priznati da nije potrebno oko sokolovo kako bi se uočile sve karakteristike agresivnijeg dizajna.

BMW je ipak ostao nedorečen po pitanju mehanike. Bavarci su nam rekli kako su automobili dobili nove redne, twin-turbo punjene, šesterocilindrične benzince, no u medijskom izvješću zasad ni traga ni glasa o njihovim performansama.

Valja napomenuti da kod M4 GTS-a ovaj motor razvija 500 KS, pa je potencijal - popriličan.

Baš kao što je to bio slučaj kod nedavno predstavljenog M5 i X3 M i X4 M će dobiti novi M xDrive integralni pogon koji je kalibriran za individualnu isporuku okretnog momenta po pojedinom kotaču kako bi se postigao idealan balans između prijemljivosti i dinamičkih voznih osobina.

Nijemci su ostali suzdržani i po pitanju cijene, kao i točnog datuma početka prodaje, pa ćemo na više detalja očito morati još malo pričekati.

BMW X3 M i X4 M Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW