james bond

Aston Martin 007 DBS Superleggera: Dizajnirao ga je Daniel Craig, a cijena mu iznosi prigodnih 700.007 dolara!

23.10.2019 u 09:26

Bionic
Reading

Da biste postali jedan od samo 007 sretnika, morat ćete dobrano posegnuti u džep i biti jako brzi, no dobra je vijest to da u paketu dolazi i platinasti ručni sat Omega Seamaster

Krajem kolovoza i službeno je objavljeno da će se 25. film o najčuvenijem tajnom agentu Jamesu Bondu još legendarnijeg kodnog imena 007 zvati No Time to Die te da će svečana premijera biti održana 3. travnja 2020. u Ujedinjenom Kraljevstvu, a 8. travnja u SAD-u. No prije koji dan objavljeno je i da će u ovom filmu svoju ulogu imati i četiri modela Aston Martina: DB5 iz filma 'Goldfinger' iz 1964. godine (i još nekoliko nastavaka), V8 Vantage iz filma 'Living Daylights' iz 1987. godine, Valhalla te DBS Superleggera.

Britanski proizvođač sportskih automobila Aston Martin svakako je poznat i po tome da se njegovi modeli smatraju zaštitnim znakom agenta 007, a to je već samo po sebi izuzetna prilika da se još više poradi na promociji pojedinih modela Jamesa Bonda. Štoviše, Daniel Craig sudjelovao je u dizajnu ograničene serije prikladno nazvanog modela 007 DBS Superleggere, a pod ograničenom serijom misli se na samo 007 primjeraka ovog modela, koji usput dolazi s ograničenom serijom od samo 007 komada ručnih satova Omega Seamaster Diver 300M izrađenih potpuno od platine te s ugraviranim kućištem.

Ipak, kako biste postali jedan od sedam sretnika koji će se moći pohvaliti prijateljima da vozite vrlo poseban automobil i nosite ovaj ručni sat, morat će se dobro požuriti, ukoliko već niste i zakasnili. No postoji i drugi detalj oko ove ograničene serije, a taj je da ovaj paket stoji 'samo' 700.007 američkih dolara. Da bi on ugledao svjetlo dana, pobrinula se tvrtka specijalizirana za luksuzne poklone Neiman Marcus koja ga je uvrstila u svoj katalog za Božić pod oznakom Fantasy Gift.

Za sve one kojima je ovo nedostižan božićni poklon, evo i nekoliko detalja o samom automobilu 007 DBS Superleggera koji je dizajnirao Daniel Craig, barem se tako navodi u potpisu dizajnerskog tima Aston Martina. Iako nisu poznate sve preinake na standardnom modelu DBS Superleggera, posebno po pitanju gadgeta koji su obično prisutni na Bondovim filmskim automobilima, poznato je da je karoserija plave boje deep blue, a unutrašnjost iste nijanse s crno-srebrnim detaljima. Osim toga, ovaj poseban model Aston Martina koristi motor twin-turbo V12 snage 725 KS (533 kW) i neće oskudijevati po pitanju performansi.

  • +3
Aston Martin 007 DBS Superleggera Izvor: Promo fotografije / Autor: Aston Martin