007

Bond ima novi auto: Valhalla, Aston Martin Valhalla!

21.06.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Sada je i službeno: Britanski proizvođač legendarnih automobila potvrdio je da će u novom filmu o Jamesu Bondu njihov budući hiperautomobil imati jednu od glavnih uloga

Aston Martin sada je i službeno potvrdio da će se njihov hiperautomobil pod imenom Valhalla pojaviti u još neimenovanom 25. filmu o tajnom agentu Jamesu Bondu, koji će imati premijeru u travnju 2020. godine. Glumac Daniel Craig će i u petom filmu glumiti agenta kodnog imena 007.

James Bond i automobili Aston Martin službeno su u 'službi njezinog Veličanstva' više od 55 godina, još od 1964. godine i filma Goldfinger sa Seanom Conneryjem. U dvanaest filmova najtajniji od svih tajnih agenata britanskog MI6, vozio je i spašavao svijet u šest Aston Martin modela: DB5, DBS, V8 Vantage Volante, V12 Vanquish, DBS V12 i DB10.

Glasine su o novom hiperautomobilu počele kružiti početkom ovog tjedna, a britanskle novine su izvijestile da je primjerak hibridnog modela sa središnje postavljenim motorom isporučen Bondovim studijima.

  • +2
Aston Martin Valhalla Izvor: Promo fotografije / Autor: Aston Martin

Međutim, to nije jedini Aston koji će se pojaviti u filmu. Potvrđeno je da će se pojaviti u nekom svojstvu i DB5, koji se vraća nakon eksplozije u filmu Skyfall iz 2012. U idućem filmu tu će još biti i Aston Martin V8 Vantage Volante, prvi put viđen u The Living Daylights davne 1987. godine s Timothy Daltonom u ulozi Jamesa Bonda.

Aston Martin je potvrdio da se njihov hiperautomobil nalazi odmah ispod brže i skuplje Valkyrie, a ime Valhalla je službeno dobio ranije ovog tjedna. Samo ime je preuzeto iz nordijske mitologije, a znači Raj.

Valhallu pokreće twin-turbo V6 hibridni pogonski sklop od kojeg se očekuje da će imati više od 1000 KS, a u proizvodnju ulazi krajem 2021.