blagdanska nagradnjača

Srijeda vam donosi darove Remingtona, Francka, Becutana, Croatia Recordsa, Frakture, Podravke, HTC, Uriage, Lenova, MAXtv, Gingle bells, Mozaik knjiga i Polleo Sporta

19.12.2018 u 11:29

Bionic
Reading

Kako bi sudjelovali u blagdanskoj nagradnjači i osvojili vrijedne poklone naših partnera pronađite nagradno pitanje u članku i uključite se u blagdansku čaroliju tportala

Osvojite Remington uređaj za uvijanje kose

Oblikuj svoju kosu prema želji i podari joj zadivljujuće kovrče s ovim uvijačem za kosu. Uvijač obložen slojem poboljšane keramike i Keratina sadrži Keratin Micro regenerator koji se prenosi na kosu tijekom oblikovanja. Ima kućište promjera 19mm, zagrijava do 210°C i ima pet različitih podešavanja temperature rada, kako bi se prilagodio Vašem tipu kose.

Pofesionalni uređaj za uvijanje kose s cijevi promjera 19-28 mm za kreiranje prekrasnih valovitih uvojaka i kovrči

Franck je i ove godine pripremio poklon pakete s raznolikom paletom proizvoda koja će vas savršeno ugrijati za vrijeme zimskih dana.

Sretni dobitnici Franckove nagrade moći će u svom paketu pronaći Franck Crema tursku kavu, Franck Cappuccino Nougat Cream, čajeve od mente i limunove korice te šumskog voća.

Franck nagradnjača Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Svima je već dobro poznato kako dan ne može početi bez tople kave, a Franck Crema idealan je suputnik u našim jutarnjim ritualima, koji možemo pripremiti na brz način. Kada se borimo sa svakodnevnim obavezama i često smo u gužvi, Franck Cremu iz vrećice samo prelijemo vrućom vodom, pričekamo 60 sekundi i naša šalica turske kave je spremna. Za sve ljubitelje desertnih napitaka Franck je u svom paketu pripremio i nešto za njih. To je Nougat Cream, cappuccino koji se sastoji od neodoljive kombinacije lješnjaka i čokolade. I ljubitelji čaja mogu pronaći nešto za sebe. Franck čajevi već 50 godina griju zimi i krijepe ljeti, a odličan su izbor u svim prilikama, bilo da je u pitanju druženje s najmilijima ili stvaranje uspomena u društvu prijatelja. Stoga svi čajoljupci će u ovim poklon paketima moći pronaći čajeve u dvije različite arome. Spremili su za vas novi okrepujući okus u biljnoj liniji – Menta i Limunova korica, a poklanja i čaj od šumskog voća koji donosi savršen spoj plodova koje daruje šuma. Pijući ovaj čaj, vaše nepce uživat će u okusima crnog ribiza, malina, kupina i divljih jagoda.

Darujemo 'miris djetinjstva': paket Becutan proizvoda

Kada kažemo 'miris djetinjstva', većina nas pomisli na Becutan i to je jednostavno tako jer riječ je o punih 40 godina tijekom kojih je ovaj omiljen brend proizvoda za njegu bebine i dječje kože razvijao svoj odnos s milijunima potrošača.

Taj je odnos temeljen na značajkama koje su se kroz nekoliko desetaka godina ukorijenile u svijesti i podsvijesti korisnika proizvoda – povjerenju, dosljednosti, tradiciji te neospornoj kvaliteti. Becutan je jedan od onih brendova koji ponosno može reći da se sa svojom zajednicom povezao na onoj najdubljoj emotivnoj razini koja se dijeli među generacijama i lako prenosi s roditelja na potomstvo, s jednog reda obiteljskog stabla na drugo.

Tportal.hr ovog vas tjedna nagrađuje s čak 10 poklon paketa Becutanovih proizvoda. Sretni dobitnici na adrese će dobiti kutijice u kojima mogu pronaći: 1 šampon za djecu, 1 kupku za djecu, 1 Becutan kremu za djecu, ulje s lavandom, biorazgradive maramice, šampon i kupku lavande (2u1) te 1 Becutan sapun s lavandom. A za sve one koji ne budu sretne ruke, ove subote – 22.12.2018., u Ledenom parku zagrebačkog parka Tomislavac Becutan je priredio tradicionalno blagdansko druženje za sve vaše mališane, uz pregršt zabavnih i nagradnih igara, prigodni koncert, zabavno-edukativne dječje predstave i sl.

Stigao je 'Nocturno', novi album Crvene Jabuke

Od danas je u prodaji novi studijski album 'Nocturno', a njegov izlazak razveselit će mnogobrojne obožavatelje grupe Crvena jabuka.

Album koji je posljednjih mjeseci nastajao na relaciji Zagreb – Ivanić Grad – Sarajevo – Požega – Split, ali i u pauzi brojnih koncerata koje je ova grupa održala na čak tri kontinenta, najavljen je odličnim hitovima 'Čuj to' i aktualnim 'Berlin'.

'Pjesma 'Berlin' napisana je još davne 1994. godine. Zanimljivo je da sam te godine napisao i 'Čardak', koju je kasnije otpjevao Halid Bešlić, a ako ova pjesma krene stopama 'Čardaka', bit ćemo više nego zadovoljni', rekao je za vrijeme snimanja Mirko Šenkovski Geronimo, autor većine pjesama na albumu. Uz njega, jaku autorsku ekipu čine Miroslav Pilj, Dino Muharemović, autor pjesme 'Meni više ništa ne treba', Tomislav Mrduljaš, autor pjesme 'Još ljubav postoji' te Dragomir Herendić Dragianni koji uz Šenkovskog potpisuje i produkciju albuma.

Album 'Nocturno' je dvadeseti album jednog od najdugovječnijih i diskografski najaktivnijih pop rock bendova u regiji, koji uz vrhunsku produkciju nudi moderan zvuk Crvene jabuke i čvrste gitarske rifove začinjene prepoznatljivim Žerinim vokalom. Na albumu se nalazi petnaest novih pjesama, a naslovna 'Nocturno' s kojom počinje i završava novi album, snimljena je u dvije verzije, akustičnoj i električnoj. Svojim baladama poput naslovne pjesme, kao i 'Pjesma o tebi' i 'Još ljubav postoji' neće iznevjeriti romantične duše, a u pjesmama 'Grade moj' i 'Wilsonovo' ponovo nas vodi kroz sarajevske ulice.

U svojoj bogatoj diskografiji Crvena jabuka imala je uvijek upečatljive naslovnice čiji je autor bio višestruko nagrađivani i jedan od najznačajnijih grafičkih dizajnera, Davor Papić, koji je poginuo prošle godine u prometnoj nesreći. U znak sjećanja na njega, Žera i članovi Crvene jabuke odlučili su da ubuduće sve njihove naslovnice albuma budu crne ili bijele s logom grupe. Album 'Nocturno' po cijeni od 99 kuna potražite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima: Webshop, iTunes, Deezer.

Fraktura vam daruje čak četiri knjige!

Canek Sánchez Guevara

33 okretaja

  • Sa španjolskog preveo: Dinko Telećan
  • Broj stranica: 144
  • Datum izdanja: ožujak 2018.
  • Naslov izvornika: 33 revoluciones

Tijekom svoga kratkog i intenzivnog života Canek Sanchez Guevara, unuk legendarnog Chea, gotovo u tajnosti stvorio je ovo djelo, koje je svijet osvojilo tek nakon njegove nedavne smrti. Raskrinkavanje Kubanske revolucije kao beskonačne, monotone vrtnje, razobličavanje ideala što se izlizao poput prečesto pokretane ploče, u trideset tri kratka poglavlja/okretaja pred nama će počiniti Guevarin bezimeni junak, kotačić u državnom aparatu, koji jednoga dana, naizgled ničim izazvan, odjednom zastaje i otkazuje poslušnost. Samac, crnac, opsesivni čitač i samotni šetač, izgubljen u tropikalizmu i progonjen morom o isljednicima te snom o bijegu, on je krivi čovjek na krivome mjestu, ali baš takav – najbolji svjedok kojega smo mogli poželjeti.

33 okretaja nije samo izvrstan povijesni roman – to je i potresno svođenje osobnog računa, obračun između vizije revolucije u koju je vjerovao Ernesto Che Guevara i one koju je, krajem prošloga stoljeća zajedno s ostatkom Kubanaca, živio njegov unuk. Nova u nizu revolucija.

Vladimir Sorokin

Mećava

  • S ruskog preveo Ivo Alebić
  • Broj stranica: 208
  • Datum izdanja: travanj 2018.
  • Naslov izvornika: Mеtеlь

Malo je pisaca koji su s djelima klasične književnosti uspjeli ostvariti tako hrabar i inventivan, poticajan i oslobađajući dijalog kakav je s plejadom velikih pisaca u Mećavi začeo jedan od najznačajnijih suvremenih ruskih autora Vladimir Sorokin.

Opasna zimska pustolovina kotarskog liječnika Platona Iljiča Garina, koji hita da u izoliranom selu cjepivom suzbije opasnu groznicu, na mnogo načina priziva djela Tolstoja, Čehova, Turgenjeva i Gogolja, no na svijet u koji nas uvodi Sorokin nitko nas i ništa nije moglo pripremiti.

O kakvoj je groznici, kakvu cjepivu i kakvu putu riječ? Koja sve čuda i kakva bića čekaju u toj snježnoj noći, za koju je teško odrediti kad se i gdje točno događa? I što nas čeka na njezinu kraju?

Jedno je sigurno: neizvjesnost koja u Mećavi prati Platona Iljiča Garina sve do samoga kraja ove pripovijesti neće napustiti ni čitatelja, a Sorokinova lucidna distopija razotkrit će se kao napeto djelo vrtoglava tempa i provokativna satira na temu današnje Rusije.

Andrzej Szczypiorski

Misa za grad Arras

  • S poljskog preveo Dalibor Blažina
  • Broj stranica: 144
  • Datum izdanja: rujan 2018.
  • Naslov izvornika: Msza za miasto Arras

Francuski grad Arras poharale su kuga i glad, za koje su dobri kršćani morali naći krivce: Židove, heretike i vještice. Krvavi progon koji je uslijedio, kao i neizvjesno iskupljenje teme su izvanrednog romana poljskog pisca Andrzeja Szczypiorskog Misa za grad Arras. Ova vrhunska alegorija o totalitarizmu te njegovim psihološkim i socijalnim mehanizmima nastala je na najboljim tradicijama književnosti Thomasa Manna ili Alberta Camusa. Premda se radnja odvija u 16. stoljeću, svaka sličnost s Poljskom 1968. namjerna je, odnosno riječ je o svjedočanstvu ne samo poljskih nego i univerzalnih europskih iskustava. Jer, pošast kolektivnih tlapnji u potrazi za (unutarnjim) neprijateljem i dalje prijeti: u toj dimenziji Misa za grad Arras pokazuje se i danas, pola stoljeća nakon događajâ iz ožujka 1968., ponovno iznimno aktualnom.

Faruk Šehić

Priče sa satnim mehanizmom

predapokaliptični sevdah

  • Broj stranica: 144
  • Datum izdanja: svibanj 2018.

Priče sa satnim mehanizmom Faruka Šehića knjiga je kroz koju se nepogrešivo pomalja zvuk naše epohe, ritam njezinih glasnijih i tiših udaraca. Sve što je u njoj, otkucava. Srca, eksplozivne naprave i satovi o kakvima možemo samo sanjati – sve to neprekidno mjeri vrijeme čovjeka i vrijeme zvijezda, vrijeme rata i vrijeme ne-mira, prošlo i buduće vrijeme, ono koje bježi i ono koje smo nepovratno potrošili. Život je sat, a između čekića lirike i nakovnja tvrde proze, pisac nam govori o promjeni.

U Pričama sa satnim mehanizmom vrtoglavo se mijenjaju države i narodi, povijest i sjećanje, ali ponajprije pojedinac u kojemu se sve mijene susreću, shapeshifter. Običnom satu neuhvatljiva, brzina ovih raspada razotkriva krhkost svakog identiteta – pa i onog naše ljudske prirode. U Pričama sa satnim mehanizmom jedan od ponajboljih suvremenih pisaca s ovih prostora kreće tragom te promjene, kraja iz kojega se rađaju neki novi, nimalo trajniji i čvršći, bolji ili lošiji svjetovi.

Osvojite Podravka slatki poklon paket

Hladne zimske dane i večeri rado provodimo u toplini doma s dragim osobama igrajući društvene igre ili gledajući televiziju uz obavezni topli napitak i slatki zalogaj. Stoga vam Podravka donosi slatki poklon paket koji će vas sigurno ugrijati i razveseliti. U paketu vam darujemo: Čaj od kamilice s medom, majčine dušice, planinski, zeleni, čaj s metvicom, vrući đumbir s limunom i bakin čaj; Dolcela puding od čokolade i vanilije; Džem od marelice, aronije i ekstra borovnice; Marmeladu od naranče s đumbirom i fantastične gotove smjese za moderne raspucance i tradicionalne gingerbread keksiće.

Osvoji HTC Desire 12

Veći telefon bez povećanja budžeta: Predstavljamo modele HTC Desire 12 i HTC Desire 12+

Velik 18:9 ekran, predivan tanki dizajn i dual kamera* čine modele HTC Desire 12 i HTC Desire 12+ odličnim, ali i povoljnim telefonima

Vaš omiljeni YouTuber izgleda bolje u širokom prikazu, vaš telefon je zadnji krik mode, a vaše fotografije moraju izgledati sjajno za Instagram. Digitalne generacije očekuju mnogo od pametnog telefona, a HTC danas predstavlja nove telefone koji donose najbolje performanse bez prevelikog troška: modele HTC Desire 12 i HTC Desire 12+.

Uz slična iskustva u različitim paketima, 5,5" HTC Desire 12 i 6" HTC Desire 12+ nevjerojatno su tanki i ugodni za korištenje, bez obzira na svoje velike 18:9 inčne ekrane. Značajke oba telefona uključuju:

  • Velik ekran jednostavan za korištenje. Više YouTubea, bogatije iskustvo igranja, realističniji filmovi. Iskustvo boljeg i većeg ekrana pruža vam stvari koje volite dok odvlačite palcem po ekranu sve što trebate.
  • Sačuvajte posebne trenutke. Snimite žive fotografije, danju ili noću, glavnom kamerom od 13 MP, koja uključuje automatsko izoštravanje detekcijom faze za još jasniju fotografiju u pokretu. HTC Desire 12+ dolazi opremljen i s dual kamerom, koje omogućuju ponovno izoštravanje fotografije i nakon okidanja, za izvrstan, umjetnički bokeh efekt.
  • Brine o svemu umjesto vas. HTC Sense Companion vam olakšava život uz opciju pametnih alarma, koji se inteligentno odazivaju vašem kalendaru, opciju štednje baterije koja vas podsjeća na punjenje baterije prije no što izađete iz kuće, te poboljšanja u performansama za čišćenje nepotrebnih datoteka i oslobađanje dodatnog prostora.
  • Nerazdvojnu ljepotu s vrhunskim dizajnom. Uz nenadmašnu likvidnu površinu viđenu na modelu U11, modeli HTC Desire 12 i HTC Desire 12+ donose izdržljivu akrilnu staklenu stražnjicu s novim, modernim dizajnom koji privlači sve poglede. Kompaktan okvir i prekrasni zaobljeni rubovi ostavljaju dojam luksuza, a dinamične bolje daju na jedinstvenosti stila.

Osvojite Uriage age protect serum

Uriage AGE PROTECT MULTI ACTION INTENZIVNI SERUM ciljani je proizvod protiv bora koji ima dvostruku koncentraciju aktivnih sastojaka.

Sadrži dvostruku zaštitu od plave svjetlosti i onečišćenja iz okoliša. Zaglađuje teksturu kože zahvaljujući kompleksu AHA koji uklanja površinske stanice te aktivni sastojci seruma učinkovito prodiru u kožu i djeluju. Hijaluronska kiselina popunjava bore, a retinol zaglađuje bore i učvršćuje kožu. Vitamin C i E u sastavu djeluju protiv hiperpigmentacija i daju koži blistavost.

Svi proizvodi sadrže patent BLB ( blue light barrier) koji smanjuje štetni utjecaj plave LED svjetlosti kojom smo svakodnevno izloženi zračenjem iz ekrana kompjutera, laptopa, mobitela…

Lenovo vam poklanja prijenosni punjač 5000 mAH!

Uz Lenovo prijenosni punjač prazne baterije postaju prošlost. Riječ je o viskoko kvalitetnom prozvodu visokih prefomansi s dva izlaza brzog punjenja za uređaje kao mobilni telefoni, tableti itd.

Ovaj prijenosni punjač dolazi s dvostrukim izlaz USB podrške za sučelje, zaštitnim dizajnom elektronike te velikim kapacitetom i polimernom jezgrom.

Upotpunite blagdansku atmosferu i iščekivanje Božića uz MAXtv To Go I Pickbox!

Osvojite 2 MAXtv To Go promo koda ( uključuju MAXtv To Go Osnovni + Pickbox + Snimalicu na 3 mj.)

MAXtv To Go Osnovni nudi zabavu za cijelu obitelj uz filmske, dječje, dokumentarne I glazbene kanale.

Uživajte u hit serijama, ekskluzivnim premijerama i filmskim klasicima uz Pickbox videopaket na pretplatu jer ovih blagdana donosimo više od 45 božićnih filmova za cijelu obitelj!

Uz uslugu Snimalica nema više propuštenog sadržaja - počnite odmah gledati sadržaj ispočetka ili snimite željeni TV sadržaj i naknadno ga pogledajte.

Zagrijte se na najzabavnijoj kućici na Zagrebačkom Adventu uz kuhano vino i kuhani gin!

Advent u Zagrebu svake godine je sve raskošniji i bogatiji ponudom. Od novih kombinacija okusa tradicionalnih kobasica i fritula, pa sve do raznolike ponude toplih pića i koktela koji će zagrijati i tijekom najhladnijih zimskih dana.

Ako od prevelike ponude ne znate od kuda krenuti mi znamo koju kućicu sigurno ne smijete propustiti. Radi se o kućici GINgle bells, koja se u sklopu Fuliranja nalazi na Strossmayerovom trgu, te već tradicionalno organizira najbolje provode u gradu. Zarazna, vesela atmosfera unutar i oko kućice zagrijat će posjetitelje i na temperaturama ispod nule.

Uigrani tim koji vodi kućicu za posjetitelje nudi raznovrsnu ponudu pića, kao i prošlogodišnji hit - kuhani gin koji pripremaju po tajnoj recepturi. Osim toga njihovi tulumi za Badnjak i Staru Godinu nezaobilazna su postaja svakog željne dobre zabave.

GIngle Bells vam poklanja 1 vaučer za kuhano vino i 1 vaučer za kuhani gin.

Osvojite hit knjigu 'Mali požari posvuda' koju vam daruje Mozaik

Jedna od knjiga o kojoj se posljednjih tjedana ponajviše priča je definitivno 'Mali požari posvuda'. Radi se o romanu koji je proglašen najboljim na Goodreadsu za prošlu godinu po izboru čitatelja, a u nagradnoj igri možete osvojiti svoj primjerak knjige ukoliko ste je propustili na Interliberu.

U Shaker Heightsu, mirnom, bogatom predgrađu Clevelanda, sve je brižno isplanirano – od tlocrta vijugavih ulica do boja kuća i budućeg uspjeha njegovih stanovnika. Duh grada nitko ne utjelovljuje bolje od Elene Richardson, kojoj je igranje po pravilima nit vodilja u životu.

Sve je savršeno dok u taj idilični mjehur od sapunice ne dođe tajanstvena umjetnica i samohrana majka Mia Warren sa svojom kćeri Pearl, tinejdžericom, i unajmi kuću od Richardsonovih. Mia i Pearl brzo će postati više od podstanarki: ni jedno od četvero djece Richardsona ne može odoljeti tom neobičnom paru majka-kći. Ali Mia sa sobom nosi zagonetnu prošlost i prezir prema pravilima, koji bi tu brižnu zajednicu mogao okrenuti naglavačke.

Kad stari obiteljski prijatelji Richardsona pokušaju posvojiti dijete kineskoga podrijetla, borba za skrbništvo dramatično će podijeliti grad – i staviti Miju i Elenu na suprotstavljene strane. Sumnjajući u Miju i njezine motive, Elena je odlučna otkriti tajne Mijine prošlosti. Ali zbog te opsesije platit će neočekivanu, strašnu cijenu. Nije sve tako kako se čini, a više detalja pronađite u romanu kojeg nećete moći ispustiti iz ruku.

U Konzum stigao asortiman Polleo Sporta, a mi vam darujemo poklon paket

Iako cijelu zemlju zahvaća božićna euforija, Konzum je za svoje kupce pripremio nešto sasvim novo i drugačije za blagdansko doba godine. Dok većina ljudi kreće s pripremama za uživanje u slasticama i domjencima, Konzum u 34 odabrane prodavaonice diljem Hrvatske dovodi fitness kutke Polleo Sport u kojima će svaki kupac moći pronaći sve što mu je potrebno za aktivan i zdrav život.

'Prepoznali smo kako našim kupcima trebamo ponuditi proizvode i usluge koji će im pomoći kod uvođenja zdravijih navika u svoje živote. Logičan je izbor za to suradnja s regionalnim liderom u fitness industriji, Polleo Sportom. Drago mi je što danas, kad je svima na umu blagdansko obilje, možemo podsjetiti svoje kupce na to da treba paziti na svoje zdravlje, u svako doba godine. U Konzumu se trudimo pratiti nove trendove koji pozitivno utječu na poboljšanje kvalitete života naših kupaca, što ova suradnja i dokazuje', izjavio je Nenad Blagus, izvršni direktor Poslovnog područja tradinga i category managementa Konzuma.

Prodaju proizvoda Polleo Sport u Konzumu obilježio je veliki Fit party na kojem su poznata lica fitness industrije srušila Zid loših navika. Riječ je o trometarskom zidu s ispisanim svim lošim navikama koje svakodnevno staju na put prema zdravom i aktivnom životu svakog pojedinca. Fit party održan je pod voditeljskom palicom Marija Valentića, uz vruće ritmove DJ-a te atraktivne zabavne sadržaje.

Zahvaljujući ovoj suradnji, kupcima je u Konzumu na raspolaganju široka ponuda proizvoda iz asortimana sportske i zdrave prehrane Polleo Sporta, poput proteinskih pripravaka, energetskih napitaka i sokova, vitamina i minerala, proteinskih čokoladica i brojnih drugih.

Dobitnici su:

Jasminka Mršić (Remington), Domagoj Vincek (Franck), Nataša Balaša (Becutan), Bojan Bezuk (Podravka), Hrvoje Rendec (HTC), Boris Škrbina (Croatia Records), Gordana Rabljenović (Croatia Records), Mirjana Marin (Croatia Records), Gabrijela Stanišić (Fraktura), Vanda Milojević (Fraktura), Lucija Martinić (Fraktura), Monia Bašić (Fraktura), Radovan Mršić (Uriage), Jadranka Pervan (GINgle Bells), Nada Mudrić (Polleo Sport), Aleksandra Svečnjak (Mozaik knjiga), Darinka Marić (Lenovo), Regina Roca (MAXtv), Bojana Hižman (MAXtv).

Genijalni recepti, originalni pokloni i samo dobre vijesti čitaj na blagdanskom izdanju tportala!