očevid u tijeku

[FOTO] U padu aviona na Braču ozlijeđeni državljani Srbije i Austrije, oglasila se i Civilna zaštita

28.06.2022 u 10:27

Bionic
Reading

Sportski zrakoplov marke Cessna jutros je pao kod Pustinje Blaca na otoku Braču, piše Slobodna Dalmacija

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji pokušavaju utvrditi točnu lokaciju pada aviona, javlja Slobodna Dalmacija. Prema neslužbenim informacijama, preživjelo je svo troje putnika koji su sami i zatražili pomoć, i to šaljući poruke nakon što su izgubili kontrolu nad zrakoplovom. Informaciju o padu zrakoplova objavila je na Facebooku gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Avion Cessna 172 pao na Braču Izvor: Hrvatska vatrogasna zajednica / Autor: VOP Brač

'Jutros sam se našla u vatrogasnom domu DVD-a Supetra oko operativnih dogovora kada je bila dojava o padu aviona sa tri putnika. Naši vatrogasci, hitna i policija su odmah izašli na teren po dojavi. Navodno se radi o sportski zrakoplov marke Cessna koji je nešto prije 10:00 sati pao kod Pustinje Blaca na južnoj strani otoka Brača. Zadnje informacije govore da je avion pronađen kao i sva tri putnika te upravo je u tijeku njihovo spašavanje, kao i osuguravanje područja od mogućeg požara. Pohvaljujem sve naše hitne službe na brzoj intervenciji te se nadam sretnom ishodu cijele ove situacije', napisala je.

Pročelnik HGSS-a Josip Granić objavio je da je u tijeku izvlačenje i transport spašenih osoba koje su izvan životne opasnosti. Ravnateljstvo civilne zaštite oglasilo se priopćenjem u 13 sati.

  • +19
Unesrećeni iz Cessne dovezeni u KBC Split Izvor: Cropix / Autor: Saša Burić

'Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se jutros srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split gdje će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije. Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji', izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.