STRAVA KOD VELIKE GORICE

ZET-ov autobus zapalio se u vožnji i izgorio

10.03.2015 u 13:31

Bionic
Reading

Autobus ZET-a na liniji 335 Velika Gorica - Pleso - Donja Lomnica jutros se zapalio te izgorio. Nesreća se dogodila oko osam sati, a autobus na kružnoj aerodromskoj liniji zaustavio se na cesti koja povezuje Pleso i Rakarje, nedaleko od ulaza u vojnu bazu, gdje je u potpunosti izgorio unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca

U busu je bilo šest putnika, a potvrđeno je da nije bilo ozlijeđenih osoba u ovome događaju. Uzrok nastanka požara utvrdit će vještačenje. Na samome mjestu događaja zbog nesreće je jutros zatvoren promet, piše VGdanas

'Oko 8.05 sati, vozač je primijetio kvar, evakuirao putnike i sam počeo gasiti požar, no nije uspio. Vozilo je redovito održavano i iz 2003. godine', rekli su iz ZET-a.

Autobus EvoBus garažne oznake 653 proizveden je 2003., a od ožujka prošle godine prometovao je u Velikoj Gorici. Poznato je da su slični modeli imali slučajeve samozapaljenja.

Prema fotografijama koje su nam poslali naši čitatelji, nebo je ispunio gusti crni dim, a plamena buktinja u svega je nekoliko minuta potpuno uništila autobus.