RASPRODAJA

Žene navalile na parfumeriju, razdvajali ih zaštitari

Bionic
Reading

Žene u Splitu, ako već ne znate, propada Limoni i danas je u Jokera u njihovoj parfumeriji sve na 50 posto za gotovinu. Bio je to jučer jedan od 'najšeranijih' statusa na Fejsu, a vijest se proširila i usmenom predajom brzinom šumskog požara.

Rezultat pomame za sniženim šminkama, parfemima, toaletnim vodama... bio je ogroman red u parfumeriji i ispred nje. Već oko 11 sati ujutro asortiman je bio desetkovan, a kakav-takav red u dućanu održavali su zaštitari. Čak su do pola spustili i ulazne žaluzine, a kupce su prropuštali tek nakon što bi neki izišli, piše Slobodna Dalmacija.

Razlog ovoj neobično velikoj rasprodaji je činjenica da će se uskoro svih 13 Limonijevih parfumerija u Hrvatskoj zatvoriti. Ujedno će i 70 ljudi, uglavnom žena, ostati bez posla.

'Čekala sam po ure u redu, tila sam kupit stvari koje inače koristim, ali sve se to već bilo rasprodalo. Parfemi su već probrani, a šamponi uopće nisu na 50, nego na 30 posto', pomalo je razočarana bila studentica Rina, koja je na koncu ipak napunila svoju vrećicu.

Doma se s nekoliko kupki i parfemom za supruga (počastila ga je Chanel Allurom) vratila i Bo Jurić, koja je kazala da joj je žao da zatvara ova parfumerija.

'Šteta ne iskoristiti priliku. Ja sam na internetu sazna za ovu rasprodaju i došao sebi sebi kupit parfem. A uzeo sam Chanelovu peticu, onu šta ga reklamira Brad Pitt', govori Josip Vasilj, jedan od rijetkih pripadnika snažnijeg spola kojeg su zatekli na 'modnom bojištu'. No, za razliku od žena koje ih nisu šljivile dva posto, nego su grozničave gledale što će kupiti, s muškima se bar dalo porazgovarati.

'Nešto moram uzet, bilo šta. Evo tija bi sebi kupit onoga Mijakija, inače dođe 600 kuna, a sad je 300. Stvarno bi se isplatilo ', kazao je Goran Njegić, koji je, kad je došao na red, našao samo tester od željenog parfema...

'Ne znam sama šta bi uzela. Od ovolike koncentracije ljudi i mirisa dođe mi loše. Ne bi da je mukte', zagrintala je Ivana Plančić i kazala da će radije navratiti sutra. Ali, hoće li tada Limoni uopće raditi?

'Ako šta u njemu ostane' govore prodavačice.