reakcija kristijana šimičića

'Željku Markić ne optužujem za podjele'

19.05.2017 u 08:05

Bionic
Reading

Debitant na osječkoj političkoj sceni Kristijan Šimičić reagirao je na tekst 'Sa Željkom Markić razišao sam se jer igra na podjele, u ovoj utrci idem na poduzetnike odlikaše'. Sa Željkom Markić i projektom Domovina, stranke u kojoj je bio, ističe, više nema veze te Markić ne optužuje za podjele

Kandidat u utrci za gradonačelnika Osijeka Kristijan Šimičić objašnjava kako je njegova sljedeća izjava, povezana s projektom Domovina i aktivnostima koje su nakon parlamentarnih izbora zamrle, krivo izvučena iz konteksta:

'Kako sam praktični vjernik mislio sam da je to OK jer je bilo nešto potpuno novo. Na kraju sam shvatio da je ona stvorila podjele, a ja ne želim biti onaj koji dijeli ljude jer imam puno prijatelja koji nisu vjernici, ali ih poštujem i cijenim kao i oni mene'.

'Ovim putem želim jasno reći kako je izjava krivo izvučena iz konteksta te kako gospođu Markić ni u kom slučaju ne optužujem za podjele, poštujem je, kao i sve druge osobe, bez obzira na nacionalnost, svjetonazor i vjeroispovijest.

U utrku za gradonačelnika Osijeka ulazim čiste savjesti i spreman sam služiti svim građanima i građankama Osijeka u sljedeće četiri godine', poručuje Šimičić.