fizički sukob

Zelena lista: Napad na djelatnika Čistoće u središtu Zagreba tretirati kao napad na službenu osobu

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2019 13:23
  • Objavljeno 27.06.2019 u 13:24
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zelena lista u četvrtak je priopćila kako bi se napad na djelatnike Čistoće i sličnih javnih gradskih službi trebao zakonski tretirati kao napad na službenu osobu

Reakcija je to na jučerašnji fizički sukob u središtu Zagreba u kojem je pretučen radnik Čistoće koji je s teškim ozljedama glave i čeljusti završio u bolnici.

Zelena lista u priopćenju je poručila kako izloženost nasilju ne smije biti dio ničijeg radnog mjesta, a najmanje djelatnika javnih gradskih službi.

Kao političko krilo aktivista i građana koji se bore za održivi razvoj, smatraju i da su radnici Čistoće jedna od najvažnijih gradskih službi te da je njihov posao očito jednako izložen opasnosti kao i posao policajaca i redarstva.

"Napad na djelatnike ovih javnih službi zakonski bi se trebao tretirati kao napad na službenu osobu, a sankcionirati još više s obzirom da oni nisu ovlašteni ni opremljeni da se brane od napada", poručili su.

U slučaju napada na radnika Čistoće očekuju žurno provođenje postupka i donošenje sudske presude, u cilju zaštite radnika javnih gradskih službi koji svakodnevno na ulicama rade, kako smatraju, plemeniti posao i stvaraju čist i uredan grad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!