JOVANOVIĆ SE NE BOJI REFERENDUMA

'Zdravstveni odgoj je moj najbolji potez'

07.12.2012 u 16:53

Bionic
Reading

Najavu iz HDZ-a da će zbog uvođenja zdravstvenog odgoja u hrvatske škole zatražiti raspisivanje referenduma, ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović komentirao je vrlo smireno: svaki građanin udruga ili stranka, kaže, ima pravo pokrenuti pitanje referenduma o čemu god hoće

'Ja smatram da je uvođenje zdravstvenog odgoja u sve škole najbolji potez ovog ministarstva i mene osobno kao ministra, barem u ovoj godini', kazao je Jovanović za tportal. Predmet je, dodaje, uveden u skladu sa svim propisima i po njemu će stvoriti uvjete za daleko zdravije generacije hrvatske djece.

'Imamo podršku ogromne većine građana, a u prilog zdravstvenom odgoju izjasnila se i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. Svatko tko pokušava djeci zabraniti pohađanje zdravstvenog odgoja krši prava te iste djece', uvjeren je Jovanović.

HDZ je, podsjetimo, u četvrtak najavio mogućnost pokretanja procedure za raspisivanje referenduma ukoliko se bude inzistiralo na provođenju 'modula 4' zdravstvenog odgoja, koji se odnosi na rodnu i spolnu orijentaciju. Oni smatraju da se time 'nameće svjetonazor' i 'provodi ideološko nasilje'.