opet prozvao sessu

Zdravko Mamić: Spreman sam vratiti se u Hrvatsku, pod jednim uvjetom

  • Autor: S.K.
  • Zadnja izmjena 24.09.2020 08:11
  • Objavljeno 24.09.2020 u 08:11
Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Zdravko Mamić ističe kako je u Hrvatsku donio milijardu eura, te kako je spreman na sudu dokazati nevinost, ali pod uvjetom da to ne bude u Osijeku

Zdravko Mamić se odlučio objavom na Facebooku još jednom obratiti javnosti i iznijeti svoju stranu priče. Podsjetimo, Zdravko Mamić, bivši čelni čovjek Dinama, a danas savjetnik u istom klubu je nepravomoćnom presudom osječkog županijskog suda osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna i od tada boravi u Bosni i Hercegovini.

Na presudu se žalio, kao i njegov brat Zoran i ostali okrivljeni, no daljnji proces se još nije pokrenuo. Mamić stariji se sada javnosti obratio emotivnom porukom u kojoj ističe kako je u Dinamo i Hrvatsku donio gotovo milijardu eura. '

Poštovani građani Republike Hrvatske, Svjedoci smo svakog dana pljački i upropaštavanja Lijepe naše koja je stvorena na krvi i borbi naših sinova, roditelja i braće. U životu sam, a imam već 42 godine službenog radnog staža, otvorio stotine i tisuće radnih mjesta i isplatio kao poslodavac stotine tisuće plaća. Na vrijeme, u dan, iznadprosječnih plaća koje možda i nisu svi zaslužili. Svi projekti koje sam osobno vodio bili su uspješni', napisao je Mamić pa nastavio:

'Samo u GNK Dinamo je mojim radom i radom mojih suradnika u mom mandatu od 1992. do danas uprihodovano gotovo milijardu eura. 1 000 000 000 eura koje smo u Hrvatsku poput Robin Hooda donijeli iz inozemstva, na slobodnom, otvorenom tržištu, bez poticaja, povlačenja za rukav i davanja mita kako bismo stvorili posao. Samo rad, krv, znoj i suze. Donijeli smo od bogatih u siromašnu Hrvatsku. Koliko je to radnih mjesta i plaća, kao i uplata s osnove poreza u gradski i državni proračun pametni mogu razumjeti.'

Tih milijardu eura je, ističe Mamić, potrošeno u Hrvatskoj, ali njega se ne ističe kada se govori o uspjesima hrvatskog nogometa.

'Tih milijardu eura potrošili su zaposlenici, igrači i drugi većinom u Hrvatskoj. S milijardu eura može se kupiti eskadrila borbenih aviona, to je 1/20 godišnjeg proračuna cijele države koje je zaradio jedan nogometni klub. Sportskim rezultatima GNK Dinamo i hrvatskih reprezentacija divi se čitav svijet. Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog nogometa od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velebne uspjehe hrvatskog nogometa.'

Mamić ponavlja i kako je proces protiv njega politički montiran i pita se zašto nije ispitan predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa kojeg je sam Zdravko optužio za korupciju za što tvrdi da ima i dokaze, niti je on sam ispitan nakon spomenutih optužbi.

'Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsjednik VSRH Đuro Sessa korumpirani sudac i da sam svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim organima (državno odvjetništvo, USKOK), te da sam spreman podvrgnuti se ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana nitko me nije kontaktirao, niti je itko propitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji… Pametnom dosta', piše Mamić pa nastavlja:

'Čovjek za kojeg tvrdim da sam mu i osobno dao novac za usluge kao predsjedniku suda, u njegovoj kancelariji i činio druge protuusluge nakon tih tvrdnji uredno obavlja funkciju predsjednika VSRH, predsjednika izbornog povjerenstva i uredno izlazi iz ureda Predsjednika, Premijera, Predsjednika Sabora, vedri i oblači po hrvatskim sudovima, koordinira presude pa i u mom slučaju ne dozvoljava da se nakon 28 mjeseci od nepravomoćne presude sazove javna sjednica po mojoj žalbi, iako je prošlo 28 mjeseci od izricanja presude, usprkos činjenici da je moj odvjetnik uputio 10 požurnica sa zahtjevom sazivanja sjednice.'

Mamić kaže kako nikada nije ništa ukrao, a spreman je na sudu dokazati da nije izvlačio novac iz Dinama, ali ima i jedan uvjet, a to je da mu se ne sudi u Osijeku.

'Nisam nikada ništa u životu uzeo ili ukrao, pa niti izvlačio novac iz Dinama. No to neka se dokaže u poštenom sudskom procesu. Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude. O tome drugi put i u drugim okolnostima', napisao je Mamić pa za kraj dodao:

'Nikada vas nisam izdao ili pokrao i znam da me većina ljudi u Hrvatskoj i svijetu voli, te sam na tome iznimno zahvalan, ali ne mogu i neću više šutjeti i šutnjom štititi Jude, lopove i kriminalce, te gledati kako pljačkaju i uništavaju Hrvatsku. Suci i sudstvo u Hrvatskoj zahtijevaju reformu imuniteta sudaca, procesa odabira i kvalitetniji nadzor! U nadi da postoji netko tko će sa mnom poći u borbu protiv kartela koji zovemo pravosuđem kako bismo izgradili bolje društvo u kojem suci svojim primjerom žive ono što trebaju raditi sve Vas puno pozdravlja Vaš Maminjo', zaključio je savjetnik Dinama.

Pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!