ŽELJEZNIČKI I GRADSKI PRIJEVOZ

Zbog zatvaranja Glavnog kolodvora, izmjene u tramvajskom prometu

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.03.2013 12:29
  • Objavljeno 01.03.2013 u 11:54
Glavni kolodvor

Glavni kolodvor

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Željeznički promet preko Glavnoga kolodvora Zagreb obustavlja se danas u 23,00 sata zbog završne faze radova na zamjeni signalno-sigurnosnih uređaja, a promet će biti obustavljen do 11. ožujka do 4,00 sata, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture

Tijekom radova vlakovi iz i u smjeru istoka - Dugo Selo, Sisak, Novska, Vinkovci, Koprivnica, Bjelovar, Osijek, Čakovec (preko Koprivnice) - vozit će do odnosno od stajališta Maksimir te do/od kolodvora Sesvete i Zagreb Resnik.

Da bi putnici što prije stigli do odredišta na liniji Sesvete - Maksimir - Sesvete uvedeni su dodatni gradsko-prigradski vlakovi, njih ukupno 20.

Vlakovi koji voze u smjeru zapada i juga te obratno - Zaprešić, Varaždin (preko Zaboka), Karlovac, Ogulin, Rijeka te noćni vlakovi iz Splita i prema Splitu - vozit će do/od Zagreb Zapadnog kolodvora.
Umjesto dnevnih vlakova na relaciji Zagreb - Split - Zagreb vozit će autobusi koji polaze iz Zagreb Glavnog kolodvora i stižu u njega.

Putnike se upućuje da detaljne informacije kao i popis svih vlakova iz svih smjerova te međunarodnih vlakova, informacije o načinu transfera putnika iz središta Zagreba i prema njemu te informacije o vremenu polaska vlakova mogu pronaći na internetskoj stranici www.hznet.hr.

Posebna ZET-ova tramvajska linija broj 10 vozit će izmijenjenom trasom Zapadni kolodvor - Ulica Republike Austrije - Trg bana J. Jelačića - Glavni kolodvor - Trg žrtava fašizma - Zvonimirova - Borongaj i obratno radnim danom svakih 7 do 12 minuta, a subotom i nedjeljom svakih 12 do 19 minuta. HŽ-ove karte za vlak vrijede na svim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare (uključujuči Veliku Goricu).

Putnici koji su kupili pojedinačne i pretplatne karte HŽ Putničkog prijevoza moći će koristiti organizirani zamjenski prijevoz.

Putnici koji će tijekom radova koristiti druge vrste prijevoza, ali će nakon radova željeti koristiti željeznički prijevoz, mogu kupiti polumjesečnu pretplatnu kartu s rokom valjanosti od 16. do 31. ožujka 2013. godine. Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Tijekom posebne regulacije željezničkog prometa blagajne u Zagreb Glavnom kolodvoru bit će otvorene za kupnju karata za unutarnji i međunarodni prijevoz.
Projekt zamjene signalno-sigurnosnih uređaja na Zagreb Glavnom kolodvoru vrijedan je 11,6 milijuna eura, a sufinanciran je sredstvima pretpristupnog fonda IPA u iznosu od 85 posto te sredstvima državnog proračuna RH u iznosu od 15 posto.

Provedbom tog projekta poboljšat će se protočnost vlakova kroz Zagreb Glavni kolodvor, a sigurnost će biti na najvišoj razini. Također, zamjenom signalno-sigurnosnih uređaja bit će omogućena daljnja građevinska rekonstrukcija zagrebačkog Glavnog kolodvora, navode iz tvrtke HŽ Infrastruktura.

Sve informacije o izmjenama možete potražiti i na www.zet.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi