IMAJU ISTU ODVJETNICU

Zbog Sanadera odgođeno suđenje Tadiću

19.04.2012 u 10:21

Bionic
Reading

Na Županijskom sudu u Zagrebu ponovno je odgođen početak suđenja osječkom poduzetniku Dragi Tadiću. Naime, njegova braniteljica Jadranka Sloković ima obaveza na suđenju Ivi Sanaderu

Sudac Zdravko Majerović raspravu je zakazao za 21., 22. i 28. svibnja. Ovo je treći put da se suđenje odgađa, jednom je bilo odgođeno zbog Tadićeve križobolje, a drugi put zbog bolesti njegove braniteljice. Tadić je optužen za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila osuđujuća presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin.

Tijekom suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu trebali bi svjedočiti i Glavaš te predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin. Kao svjedoci na suđenju bit će ispitani i donedavni Tadićevi suoptuženici koji su se nagodili s USKOK-om i priznali nedjelo. Tadić jedini nije pristao na nagodbu da mu se, u zamjenu za priznanje, odredi bezuvjetna zatvorska kazna od dvije i pol godine.

S USKOK-om su se, pak, nagodili saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić i bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić. Oni su osuđeni uvjetno na dvije godine zatvora u koji neće ići ako u idućih pet godina ne počine novo kazneno djelo.

Božica Tadić Ćavar, supruga prvooptuženog Drage Tadića, uvjetno je osuđena na 15 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Krivnju je prvi priznao splitski poduzetnik Srećko Jurišić koji je na temelju nagodbe s USKOK-om dobio dvije godine zatvora uz petogodišnji rok kušnje.

Osim ispitivanja donedavnih Tadićevih suoptuženika, sud je prihvatio i prijedlog obrane da se preslušaju tajne snimke njihovih telefonskih razgovora.