problemi u zagrebu

[VIDEO/FOTO] Zbog puknuća cijevi na vrelovodu Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani ostali bez tople vode

12.10.2021 u 09:03

Bionic
Reading

Zbog sanacije puknuća magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti, HEP-Toplinarstvo je jutros u 6 sati privremeno obustavilo isporuku toplinske energije krajnjim kupcima u naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je do 13. listopada 2021. u jutarnjim satima

Razlozi puknuća magistralnog vrelovoda su starost vrelovoda i korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Predmetna dionica vrelovoda nije bila u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta, međutim, ista je u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“, navodi se u priopćenju HEP Toplinarstva i mole građane za strpljenje.

  • +13
Pukla cijev vrelovoda na Horvaćanskoj cesti Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi

Iz Zagrebačkog holdinga pak javljaju da su u tijeku radovi na vodoopskrbnom sustavu na Bukovačkoj cesti i okolnim ulicama na Bukovcu, kao i Maceljskoj ulici na Trešnjevci te je dio potrošača privremeno bez vode.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji