zatrpana rupa u selskoj

Dogradonačelnik Korlaet: Preuzeli smo grad koji je jako zapušten i našli smo se u nezahvalnoj situaciji

29.09.2021 u 09:11

Bionic
Reading

Sinoć je zatrpana rupa na zagrebačkoj Selskoj cesti iz koje je prodrla voda. Sanacija magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda je završena i većina kućanstava dobila je vodu. Potpuna normalizacija cijelog sustava očekuje se danas. Selska cesta, na dijelu od Ozaljske do Krapinske, za sav promet bit će zatvorena do ponedjeljka.

'Bila je mirna noć. Cijev je popravljena, rupa zatrpana i sad su na terenu radnici zagrebačkih cesta koji popravljaju cestu. Sve bi trebalo bi biti završeno do petka navečer', rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Istaknuo je da je u nedjelju bilo 19 prijava šteta, a jučer pet, prenosi HRT.

'Štete se mogu i dalje prijavljivati, nema roka, nema ograničenja, polica osiguranja postoji i svi mogu biti mirni da će biti obeštećeni', rekao je.

Na pitanje je li trebalo prije riješiti ovaj problem, Korlaet je rekao da je 2007. godine Holding izdao obveznice na Londonskoj burzi u vrijednosti od 300 milijuna eura. 'Ti su novci trebali biti potrošeni na sanaciju vodoopskrbne, kanalizacijske i plinovodne mreže, ali potrošeni su na nešto drugo. Četrnaest godina taj plan postoji, ali nije realiziran'.

Puknuće cijevi uzrokovao je zatvaranje ceste, što je dovelo do velikih prometnih gužva. 'Promet i komunalna infrastruktura, gospodarenje otpadom i stanje zgrada grada Zagreba je zapušteno, oronulo, zanemareno. Preuzeli smo grad koji je jako zapušten i našli smo se u nezahvalnoj situaciji. Planovi postoje, ali morat ćete nam dati vremena jer smo zatekli grad u nezavidnoj financijskoj situaciji', istaknuo je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

  • +11
Pogled iz zraka na raskrižje Selske i Baštijanove gdje je puknula vodovodna cijev Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Ravnatelj: Očekujem da će se učenici u školu vratiti u ponedjeljak

Ravnatelj škole koja je najviše stradala u jučerašnjem puknuću cijevi rekao je kako je u pojedinim prostorijama voda bila visine do 1,5 m.

'U sportskoj dvorani oštećen je parket i drveni dijelovi. Srećom sprave nisu oštećene. U ovom dijelu nalazi se i arhiva, te kotlovnica koje su također pretrpjele štetu, ali ne toliko veliku, kao što je to u prostorijama učeničkog doma gdje su restoran i kuhinja', rekao je ravnatelj Stipe Perišić. Istaknuo je kako očekuje da bi se ukupna šteta mogla sanirati do kraja godine.

Kad je riječ o nastavi, ravnatelj Perišić rekao je da će se ona ovaj tjedan održavati online, ali da očekuje da će se učenici u školu vratiti u ponedjeljak.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL