NEMA OZLIJEĐENIH

Zbog nevremena na Jadranu se nasukalo šest plovila

22.07.2011 u 13:20

Bionic
Reading

Zbog nevremena koje je noćas zahvatilo sjeverni Jadran, nasukalo se čak šest plovila, no nitko, srećom, nije ozlijeđen, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

U noći, oko jedan sat i 30 minuta, kod Nerezina na Lošinju, nasukala se jedrilica Bonaventura s devet osoba, no uspjela se sama odsukati.

Pola sata kasnije, Tvrtka Sea help iz Malog Lošinja odsukala je 14-metarsku motornu jahtu Noi nove kod Ilovika, s dvoje talijanskih državljana.

Nepoznata brodica odsukala je jahtu Denis 2 kod luke Ilovik, na kojoj je bilo devet austrijskih državljana.

Zatim se ispred ulaza u lučicu na Silbi, oko dva sata i 45 minuta, nasukala osmometarska brodica, s tri hrvatska državljana. Na mjesto gdje se nasukala stigao je kapetan Lučke ispostave Silba Bogdan Lazarin i djelatnik tvrtke Emergensea. Ljudi su prevezeni, a odsukivanje je odgođeno do jutra.

Jutros se, pak, na Braču, oko pet sati i 30 minuta, nasukala 16-metarska jahta Simphony. Na poziciju je upućen djelatnik Lučke ispostave Milna, koji je nakon odsukivanja dopratio jahtu do Sumartina. Jahta u vlasništvu čarter tvrtke ULTRA s Brača ima vidljiva oštećenja. Na njoj je bilo šestero djece i četvero odraslih osoba.

A devet poljskih državljana nasukalo se jahtom u plićak na otoku Susku, jutros oko šest sati i 30 minuta. Nitko nije stradao, a odsukavanje se planira danas oko 12 sati, kada se očekuje dolazak plime.