hak upozorava

Niz nesreća na cestama, kolona između čvorova Zaprešić i Jankomir duga 6 km

04.03.2024 u 07:43

Bionic
Reading

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni od oko 6 kilometra, upozoravaju u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Prometna nesreća dogodila se na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 17+200 km između čvora Lučko i čvora Zagreb zapad u smjeru Bregane, a vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Također, dogodila se prometna nesreća na autocesti A4 na 94+100 km između čvora Sesvete i čvora Zagreb istok u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h. HAK upozorava korisnike za oprez.

Kolona vozila u pokretu na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Buzin i čvora Zagreb zapad u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Kolona vozila proteže se oko tri kilometra.

Na DC12 između čvora Farkaševac i čvora Vrbovec 2, zbog vozila u kvaru, promet se odvija jednom prometnom trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.

Kolnici su mokri i skliski u Hrvatskom primorju, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa pa iz HAK-a pozivaju na dodatni oprez i strpljenje.

U prekidu su trajektne linije Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ; katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split, Ist (Kosirača)-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.