zabrana napuštanja prebivališta

Zbog nesnosnih gužvi traži se iznimka za Split i Solin tako da budu povezani u jednu logičnu cjelinu

24.03.2020 u 10:38

Bionic
Reading

Ogromne gužve stvorile su se na svim prilazima Splitu tijekom utorka ujutro, prvog dana provedbe odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i boravišta. Posebno kritično bilo je između Solina i Splita, formalno dvaju gradova koji su u stvarnosti spojeni u jednu logičnu cjelinu: Deseci policijskih patrola ondje su zaustavljali svaki automobil i zbog toga se čekalo više od sat vremena

Mahom se radilo o građanima koji žive u Solinu i rade u Splitu jer su dnevne migracije na ovoj ruti ionako vrlo intenzivne. Dio njih u utorak ujutro nije imao propisanu propusnicu, no veći dio ipak jest, ali su kasnili na posao više od sat vremena.

Istovremeno su bili blokirani svi sporedni prilazi Splitu, pa se nitko nije mogao provući u grad mimo policije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je upoznat s problemom i da je o tome razgovarao s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom. 'Treba se riješiti zastoj na način koji je optimalan. Zato još jednom pozivam sve koji nemaju propusnice da ne idu nikamo', rekao je Božinović.

  • +14
Gužva na rotoru na Bilicama Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Kako tportal neslužbeno doznaje, predstavnici županijskog i gradskog kriznog stožera tijekom jutra će se sastati s vodstvom Policijske uprave i pokušati pronaći rješenje problema. Najvjerojatnije će se od Nacionalnog kriznog stožera zatražiti da se barem Split i Solin uvežu u jednu logičnu cjelinu, odnosno da za kretanje unutar granica tih dvaju gradova ne bude potrebna propusnica.