ODVJETNICI ZGROŽENI

Zbog duševnih boli obiteljima žrtava nesreće Germanwingsa 25.000 eura

30.06.2015 u 20:20

Bionic
Reading

Germanwings nudi 25.000 eura odštete za duševne boli rodbini žrtava nesreće zrakoplova koji je njihov pilot namjerno srušio 24. ožujka, objavila je u utorak ta tvrtka

Istraga je pokazala da se kopilot Andreas Lubitz zaključao sam u kokpitu na letu iz Barcelone do Duesseldorfa i namjerno srušio zrakoplov u francuskim Alpama, odvevši u smrt 150 putnika i članova posade.

Odšteta od 25.000 eura dodatak je na 50.000 eura već isplaćenih kao hitna financijska pomoć rodbini žrtava. Njemački zakon obično ne predviđa posebnu odštetu za duševnu bol, kao u SAD-u.

Odštetu će dobiti roditelji, supružnici, partneri i djeca žrtava, a za isplatu nisu potrebni nikakvi dokazi, objavila je tvrtka.

Bliska rodbina žrtava koja živi u Njemačkoj može također zatražiti dodatnih 10.000 eura naknade za zdravstvene probleme bez ikakvih službenih dokaza.

Obitelji žrtava imaju pravo zatražiti i naknadu za svoje financijske troškove, kao što su troškovi pogreba ili izgubljene mirovine.

Odvjetnik koji zastupa neke njemačke žrtve, Elmar Giemulla, opisao je ponudu kao 'potpuno neprimjerenu', ističući da je štrajk pilota prošle godine stajao Lufthansu oko 200 milijuna eura, dok bi ponuđenih 25.000 eura odštete tvrtku stajalo oko 7,5 milijuna eura.

Lufthansa je na to odgovorila da je proučila slične slučajeve i da je njezina ponuda veća.

sve osim nogometa

Učitavanje...