SANKCIJE ZA NEPOSLUH

Zbog Dajle klima se stolac i biskupu Milovanu

Ivan Milovan

Ivan Milovan

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon što je kancelar Porečko-pulske biskupije vlč. Ilija Jakovljević smijenjen, stolica se opasno trese i njegovom nadređenom, biskupu Ivanu Milovanu

'Čuli smo da je morao napustiti svoju biskupiju i Istru. Nitko ne zna gdje je sada jer mu je mobitel isključen', potvrdili su tu informaciju za Večernji list jučer na zagrebačkom Kaptolu. Isti izvori kažu da je kancelar tek prva žrtva afere Dajla te bi sankcije zbog otvorenog suprotstavljanja crkvenim autoritetima mogle stići i samog biskupa Milovana.

Naime, on nije želio potpisati sporni sporazum s benediktinskom tvrtkom Abbazia d.o.o. iz Pule, kojim bi Dajla pripala Talijanima, a biskupija bi bila dužna uplatiti milijunske iznose u eurima na ime proizvoljno procijenjene naknade štete.

Vodstvo Biskupije porečko-pulske, najviše biskup Milovan i kancelar Jakovljević, od trenutka kada je afera Dajla izbila u javnost, pod stalnim su pritiskom iz Vatikana. Taj pritisak išao je preko apostolske nuncijature, tj. nuncija Roberta Casarija, ali i posredno preko nekih hrvatskih biskupa, koji su u Poreč prenosili direktive iz nuncijature.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi