MINISTARSTVO OBAVJEŠTAVA

Završena potraga, u riječkom akvatoriju pronađeno mrtvo tijelo nestalog muškarca

23.08.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Akcija traganja u riječkom akvatoriju okončana je nedugo nakon pokretanja pronalaskom beživotnog tijela nestale osobe

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su jučer, 22. kolovoza, u 18.44 posredstvom Policijske uprave primorsko-goranske dojavu o nestanku muške osobe u riječkom akvatoriju, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, čiji su službenici odmah isplovili u akciju traganja.

Detaljne informacije o nestalome J.S. (rođen 1941. godine), državljaninu Republike Hrvatske, prikupljene su u komunikaciji s dojaviteljem, ujedno sinom nestale osobe, koji je nadležne službe informirao kako mu je otac jučer tijekom dana isplovio vlastitom brodicom, ali se nije vratio u predviđenom vremenu.

Policijski službenici prenijeli su informaciju u MRCC Rijeka da je brodica nestaloga pronađena privezana za bovu, oko 20 metara od obale mjesne športske lučice Kantrida, ali bez traga nestalome.

U sklopu traganja, iz MRCC-a Rijeka posredstvom Obalne radio postaje ORP Rijeka-radio upućena je obavijest hitnosti (PAN-PAN) svim sudionicima u pomorskom prometu u području traganja.

Nažalost, nedugo nakon pokretanja akcije traganja, sinoć u 20.06 službenici Lučke kapetanije Rijeka dojavili su o pronalasku tijela nestaloga uz vanjsku stranu lukobrana brodogradilišta 3. maj, o čemu je obaviještena Postaja pomorske policije Rijeka, čiji službenici su preuzeli tijelo, a sve daljnje informacije u ovom slučaju u nadležnosti su Policijske uprave primorsko-goranske.