EPIDEMIOLOZI U AKCIJI

Zaražen mladić iz okolice Karlovca, bio je na svadbi u Jastrebarskom

10.08.2020 u 14:18

Bionic
Reading

U Karlovačkoj županiji jedan je novi slučaj kovidne infekcije, obolio je mladić iz okolice Karlovca, izvijestio je lokalni Stožer civilne zaštite, a epidemiolozi intenzivno rade kako utvrdili je li bilo zaraze na svadbi na kojoj je nedavno bio mladić u Jastrebarskom

Hina, naime saznaje, da je oboljeli mladić 26-godišnjak iz Rečice, te da je u utorak (uoči praznika) bio na svadbi u Jastrebarskom, ali da njegove kontakte epidemiolozi još obrađuju.

Načelnik Stožera Josip Ribar potvrdio je Hini da je novooboljela osoba bila na svadbi u Jastrebarskom, ali da to ne znači nužno da se tamo zarazio ili da je već bio zaražen, možda se zarazio kasnije.

"Epidemiolozi vjerojatno neće obrađivati sve kontakte sa svadbe, jer je mala vjerojatnost da bi se zaraza ispoljila tek sada, pošto je proteklo gotovo tjedan dana", rekao je Ribar.

Zamjenica ravnatreljice Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Vesna Gorić, rekla je da se “na slučaju intenzivno radi”, te je više informacija najavila za kasnije.

U samoizolaciji je 40 osoba.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 104 osobe, samo je jedna na bolničkom liječenju, ostali su ili ozdravili ili su s blagim simptomima, a jedan je Karlovčanin ranije umro.

Inspekcija SCZ Karlovac je obavila nadzore tijekom vikenda za okupljanja više od stotinu sudionika i to za jedno vjersko okupljanje i jedan sportski događaj, te je utvrđeno poštivanje mjera protiv širenja zaraze.