STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Unatoč Državnoj reviziji, Zagrebački holding zaključio da je dnevni najam automobila bolji model

10.08.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Zagrebački stožer Civilne zaštite izvijestio je u ponedjeljak o 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među njima je i deset osoba čija je zaraza povezana s korištenjem godišnjeg odmora na obali. Na presici je bilo govora i o nabavci automobila za Zagrebački holding

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstva zabilježeno je 17 novih slučajeva, 54 osobe stavljeno je u mjeru samoizolacije. Petero novozaraženih je kontakt prethodno potvrđenih slučajeva zaraze, kod njih dvoje ne zna se epidemiološka situacija, a desetero je povezano s godišnjim odmorima na obali - u Makarskoj, Vodicama i na Pagu, izvijestila je zamjenica ravnatelja zavoda Sandra Šikić.

Istaknula je da je broj takvih oboljelih na godišnjim odmorima povezano s boravkom u noćnim klubovima.

Ukupan broj oboljelih do 9. kolovoza u Zagrebu je 1086, a ukupno su na području grada 23 osobe preminule od zaraze koronavirusom.

Majić o nabavci automobila za Holding: Dio će biti revidiran, dnevni najam ostaje

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić komentirala je nabavku vozila za Zagrebački holding koja je izazvala zanimanje javnosti i potaknula performans ispred Gradske uprave u kojem su sudjelovali brojni građani.

Građanska inicijativa “Zagreb te zove” performansom je upozorila da Holding planira nabaviti automobile za 16,6 milijuna kuna plus PDV iako je Državna revizija ocijenila neefikasnom nabavu automobila u obliku dnevnog najma.

"Razumijemo interes javnosti (...). Specifikacija javne nabave je poslovna odluka Uprave Zagrebačkog holdinga, a od 226 automobila, njih 217 se koriste u operativnom poslovanju Holdinga i komunalnih službi. No, potrebe za 9 automobila bit će revidirane u smislu klase i vrijednosti", poručila je Majić.

Članica uprave Zagrebačkog Holdinga Marica Dusper ustvrdila je da će model dnevnog najma automobila ostati, odnosno da ga uprava ne misli mijenjati jer se on pokazao dobrim.

  • +7
Zagrebački aktivisti ispred Holdinga parkirali autiće u znak prosvjeda protiv nabavke vozila Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

"Taj model pokriva sve troškove osim troškova goriva i omogućava da troškove pratimo transparentnije i mi bismo za sada ostali na tome", kazala je te dodala da je Državna revizija zaista dnevni model najma automobila 2011. godine ocijenila neučinkovitim, ali da je od tada napravljeno puno analiza na kojeg su u Holdingu došli do zaključka da je to ipak bolji model.

Majić je najavila i kako će se sredinom sljedećeg tjedna precizirati novi uvjeti za javni poziv kojim bi se, do sredine rujna, smjestili svi sugrađani koji se nakon potresa nalaze u Studentskom domu Cvjetno naselje.