SELJACIMA ISPUNJENI ZAHTJEVI

Započela deblokada cesta u Vojvodini

04.06.2011 u 19:39

Bionic
Reading

Nakon odluke srbijanskog ministarstva poljoprivrede da ispuni zahtjeve seljaka u subotu je počela deblokada cesta u Vojvodini, objavila je Radio televizija Vojvodine

Predstavnici poljoprivrednika koji su šest dana prosvjedovali postigli su u subotu prije podne dogovor s ministarstvom poljoprivrede o isplati subvencija i najavili da će tijekom dana prestati blokada prometnica u Vojvodini, prenosi RTV.

Vlada Srbije je na prijedlog državnog vodstva usvojila uredbu o subvencioniranju registriranih poljoprivrednih gazdinstava sa 140 eura po hektaru, za posjede veličine do 100 ha.

Time je ispunjen glavni zahtjev poljoprivrednika koji su traktorima od ponedjeljka zaustavili promet na vojvođanskim cestama oko svih većih gradova.

Poljoprivrednici su počeli prosvjedovati zbog prijedloga mjerodavnoga ministarstva da tijekom vegetacijske sezone bez prethodne najave smanji subvencije za ovogodišnju poljoprivrednu proizvodnju.

Poslije postignutog dogovora između predstavnika poljoprivrednika i ministarstva o isplati subvencija, u 15 sati traktori su krenuli s parkinga ispred zgrade vlade Vojvodine u Novom Sadu, gdje su bili parkirani proteklih šest dana, tijekom prosvjeda nezadovoljnih ratara.