PLANULA U NOĆI

Zapaljena skulptura Melanije Trump kod Sevnice, Bijela kuća bez komentara

09.07.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Bijela kuća još uvijek nije komentirala vandaliziranje kipa prve dame SAD-a Melanije Trump u blizini njezine rodne Sevnice u Sloveniji. Agencija Reuters izvijestila je da je drvena skulptura supruge američkog predsjednika Donalda Trumpa zapaljena u noći 4. srpnja, kada se u Americi slavi Dan neovisnosti

Brad Downey, američki umjetnik s berlinskom adresom, rekao je Reutersu da je naložio uklanjanje skulpture Melanije Trump čim ga je policija 5. srpnja obavijestila o incidentu.

'Želim znati zašto su to učinili', poručio je Downey. On se nadao da će taj kip potaknuti dijalog o političkoj situaciji u SAD-u, naglašavajući činjenicu da je Melania Trump kao imigrantica postala supruga aktualnog predsjednika čiji je cilj ograničavanje imigracije.

  • +4
Zapaljen kip Melanije Trump Izvor: Profimedia / Autor: Jure Makovec / AFP / Profimedia

Ured Melanije Trump u Washingtonu nije odgovorio na molbu Reutersa da komentira ovaj događaj.

Downey je u Sloveniji prijavio nepoznatog počinitelja i želio bi razgovarati s njim, ukoliko bude otkriven. Dijelove tog razgovora uvrstio bi u film koji priprema uoči izložbe koja je planirana u rujnu u Sloveniji.

'Istraga u ovom slučaju nije završena pa u interesu daljnjih radnji ne možemo otkrivati detalje', rekla je Reutersu glasnogovornica policije Alenka Drenik.