Predsjednik stranke Fokus

'Zajedno s Republikom očekujemo osvojiti tri do pet mandata'

28.03.2024 u 18:54

Bionic
Reading

Predsjednik stranke Fokus Davor Nađi kazao je u četvrtak da u koaliciji sa strankom Republika s kojom izlaze na predstojeće parlamentarne izbore u svih jedanaest izbornih jedinica očekuju osvojiti minimalno tri do pet mandata

"Sigurno će biti jaka konkurencija u svim izbornim jedinicama, ali mi imamo puno pravo nadati se da ćemo se u svakoj izbornoj jedinici tući za prag, a u dijelu izbornih jedinica smo sigurni da ćemo biti iznad praga”, izjavio je Nađi prilikom predaje izbornih listi Državnom izbornom povjerenstvu (DIP-u).

„Ja sam uvjeren da ćemo imati prilično kvalitetnu zastupljenost u Hrvatskom saboru, da će biti minimalno tri do pet mandata, vjerujem i više", dodao je.

Za razliku od Nađija , predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić nije želio prognozirati broj mandata. „Ja sam sportaš i uvijek kada sam išao na utakmice fokusirao sam se na to da dobijem prvo mjesto, a ono što dobijemo vidjet ćemo, nezahvalno je procjenjivati”, kazao je.

  • +6
Fokus i Republika predali liste za parlamentarne izbore Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

Čelnici dviju stranka istaknuli su da njihove liste čine kvalitetni i uspješni ljudi koji su se dokazali u privatnom sektoru, uspješni poduzetnici, saborski zastupnici, gradonačelnici, načelnici. Vanđelić je prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici, a Nađi u šestoj izbornoj jedinici.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

Sedam kandidata na čelu lista su iz stranke Republike, a četiri iz Fokusa, brzo smo se dogovorili, imamo konkurentne programe i objedinjujemo određeno iskustvo u politici zajedno sa poduzetništvom i kvalitetnim ljudima iz svih segmenta društvenog života u Hrvatskoj, rekao je Vanđelić.