ŠUŠKA SE O VANĐELIĆU

Davor Nađi: Na izbore ipak ne idemo s IDS-om i PGS-om

25.03.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Fokus na parlamentarne izbore ipak neće izaći u savezu s IDS-om i PGS-om, potvrdio je u ponedjeljak predsjednik te stranke Davor Nađi, koji nije želio potvrditi informaciju o mogućoj suradnji s Republikom Damira Vanđelića

"Nakon ovih potresa na političkoj sceni, neuspjelih pregovora sa SDP-om i nakon što su Reformisti u većini izbornih jedinica otišli sa SDP-om, mi smo objavili da ćemo analizirati i vidjeti koji modeli su najbolji za izlazak na izbore i mogu potvrditi da smo s IDS-om i PGS-om usuglasili da je bolje da izađemo na njih u drugačijem formatu kako bi postigli maksimalan rezultat", rekao je Hini čelnik Fokusa.

Iako se savez četiri lijevo-liberalnih stranaka (Fokus, IDS, PGS, Reformisti), kojeg su oformili još prošle godine, raspao te na parlamentarne izbore ipak neće zajedno, Fokus, IDS i PGS, kaže Nađi, suradnju ostavljaju otvorenom za europske izbore 9. lipnja.

Detalje o tome s kim će na travanjske izbore za Hrvatski sabor predsjednik Fokusa nije htio još otkriti.

"U danima pred nama ćemo iznijeti javnosti u kojem konačnom formatu izlazimo na parlamentarne izbore", kazao je, dodavši da traže opcije s kojima im nacionalna suradnja u njima bitnim izbornim jedinicama donosi veću sinergiju.

Upitan je li točan podatak objavljen na portalu istarski.hr po kojem će se ujediniti s Republikom Damira Vanđelića, Nađi je samo kratko poručio kako ne može u detalje oko toga.

Stranke i kandidati izborne liste trebaju predati Državnom izbornom povjerenstvu do Velikog petka u ponoć, kada će se znati konačno tko će s kim u koalicije, kao i imena koja stranke kandidiraju za osvajanje zastupničkih mjesta u Saboru.