NAVODNO LUTA ŠUMAMA

Zagrebački ZOO oglasio je o zvijeri viđenoj na hrvatskoj granici: 'Crna pantera ne postoji'

12.11.2022 u 12:32

Bionic
Reading

Priopćenje vojvođanske šumske službe šokiralo je stanovnike Srbije. Tvrde, naime, da šumama uz hrvatsku granicu luta 'crna pantera', za kojom već danima traje potraga

Vijest da granicom Srbije i Hrvatske luta crna pantera uznemirila je stanovnike okolnih mjesta. Neki od njih tvrde da su i sami svjedočili divljoj zvijeri. 'Izašla je životinja koju sam odmah prepoznao, ali nisam sebi vjerovao jer nije trebala biti tu. U tom trenutku to je vidio i moj kolega i on me pitao u što mi ovo gledamo na što sam mu odgovorio – u veliku mačku', rekao je poljoprivrednik iz Apatina Petar Sladić.

S velikom crnom mačkom oči u oči susreo se prije 12 dana. Kako kaže, za njega nije bilo dvojbe o kojoj je životinji riječ. 'Ona je išla onim njenim gracioznim hodom, baš onako kako ide mačka. To se ne viđa svaki dan. Dakle, nema uopće sumnje što sam vidio. Nisam htio odmah reći dok ne vidim je li netko nešto slično primijetio', prepričava Petar, piše Dnevnik.hr.

Vojvođanska šumska služba navodi da je crna pantera viđena na šumskom području općine Apatin, tik uz hrvatsku granicu. 'Obavijest je izdana na temelju usmenog izvještaja dobivenog od strane policijske stanice i šumarsko-lovne inspekcije. U lovištu Apatin crna pantera nije pronađena niti su zabilježeni tragovi njezina prisustva', rekao je Aleksandar Prosenica iz šumske uprave Apatin.

Iz zagrebačkog zoološkog vrta rekli su za Dnevnik Nove TV da crna pantera kao vrsta uopće ne postoji. Najčešće je riječ o jaguarima s melanizmom. No, teško da ovim područjem luta – jaguar.

Iz policijske uprave Osječko-baranjske tvrde da nisu dobili nikakve službene informacije. Je li velika mačka nečiji kućni ljubimac, gdje se skriva i što jede – nije poznato. Ovakve vrste aktivne su većinom noću, a napadaju samo ako se osjete ugroženima.