apel

Zagrebački vatrogasci mole građane da ne zovu 193 za prijavu štete jer su linije zagušene, a poručuju kako su Zagreb 'ubili' dimnjaci

25.03.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Vatrogasna postrojba Zagreb moli građane da ne zovu vatrogasnu službu na 193 jer su linije pred raspadom

'Za požar u Sloboštini koji se dogodio prije nekoliko minuta dojavu smo dobili na privatni telefon djelatnika jer su linije zauzete!' navode u objavi.

Ističu kako su, vezano za oštećenja krovišta u nedjeljnom potresu, poslali dvadesetak visinskih vozila na teren koji uklanjaju manja oštećenja, ali naglašavaju da oni ne mogu popravljati tisuće krovova.

'Molimo vas da razumijete - vatrogasne postrojbe nisu građevinske tvrtke, vatrogasna visinska vozila služe za spašavanje ljudi iz požara i imaju određenu nosivost za to, nisu građevinska mehanizacija.'

Objavili su fotografiju iz zraka koja prikazuje samo jednu zagrebačku ulicu i na kojoj je jasno vidljivo da je većina krovova oštećena.

'Dimnjake i krovišta koji prijete prvo moraju provjeriti statičari, a morate ih ograditi i upozoriti ljude da su opasni i nakon toga građevinari moraju ciglu po ciglu skidati te sanirati krov', naglašavaju.

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL