pomoć potrebitima

Gradonačelnik Vrgorca ustupio stan u Zagrebu obitelji s troje djece koja je u potresu izgubila krov nad glavom

25.03.2020 u 09:06

Bionic
Reading

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić ustupio je stan u zagrebačkoj Ilici, koji je dobio na korištenje kao saborski zastupnik, obitelji čiji je podstanarski stan u Draškovićevoj ulici potpuno uništen u potresu. U obitelji je troje djece, od kojih je najmlađe, jednoipolgodišnja beba, stopostotni invalid

'Zahvaljujući intervenciji dobrih ljudi, stupio sam u kontakt s gospođom u nedjelju. Situacija je još gora nego što je napisala u postu pomoći. Popucale su im vodovodne cijevi i stan je još i poplavio. Pustio sam ih u državni stan koji sam dobio od Sabora, jer sada sam ionako u Vrgorcu, na nekoliko tjedana, dok se situacija ne smiri i ne pronađe trajnije rješenje. Možda nisam zakonski smio, ali situacija je izvanredna. Reagirao sam ljudski', rekao je Pranić za Dalmacija danas.

Dodao je da je poslao i dopis kao saborski zastupnik gradonačelniku Milanu Bandiću da se ovoj obitelji, koja ispunjava sve uvjete, dodijeli gradski stan.

'Nadam se da će zagrebačke gradske službe ili Ministarstvo državne imovine djelovati promptno i hitno riješiti životni problem koji je snašao ovu obitelj', ističe.

Navodi kako se nada rješenju za njih te da službe trebaju reagirati jer se zaista nalaze u teškoj životnoj situaciji. 'Nije danas lako nikome, ali nekima je zaista teško. Divim se snazi tih ljudi.'

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL