DIKTATOR ANTO TREBA OTIĆI

Zagrebački HSP Đapića nazvao Staljinom

09.07.2009 u 14:12

Bionic
Reading

Hrvatska stranka prava grada Zagreba traži ostavku predsjednika stranke Ante Đapića, nazivajući ga diktatorom i novim Staljinom

Ostavku čelnog čovjeka HSP-a traži 16 od 17 zagrebačkih ogranaka pravaša, koji kažu da je Đapić postao teret stranci, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare, izvještava Večernji list.

Stranka, to sam ja - jedini je način predsjednikovanja Ante Đapića, koji je uteg HSP-u jer tone sve dublje i ima negativnu percepciju u javnosti, smatraju zagrebački pravaši optužujući prvog čovjeka stanke za sve manji broj članova i sve manju potporu birača na izborima.

Đapića prozivaju i zbog raspuštanja zagrebačkog HSP-a 30. lipnja ove godine, što je on tražio, kako navode, zbog ostvarenoga lošeg rezultata nedavnih lokalnih izbora.

Anto Đapić je zapravo glavni krivac za rezultate lokalnih izbora, ocijenio je Ivan Tepeš u ime članova Glavnog stana HSP-a Zagreb, tražeći od njega da predoči javnosti svoj alibi uz brojne afere koje se oko njega neprestance povlače u javnosti.

Osim isključivanja neistomišljenika iz HSP-a i raspuštanja zagrebačke organizacije, izneseno je i da se vodi stegovni postupak protiv Ruže Tomašić za djelovanje protiv stranke.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da stranka posjeduje i dokumente kojima može dokazati kako je kupljen automobil Peugeot 507 u studenome 2008. godine vrijedan 50 tisuća eura za potrebe te stranke u Osijeku, dok se s druge strane stranačkim ograncima u zagrebačkoj Peščenici ukidaju prostori za rad jer je njihovo održavanje preskupo.